Derik Mej i Džimi Edgar u klubu The Tube

0
Legendarni disk džokej i jedan od pionira detroitske tehno scene, Derik Mej nastupiće u petak, 12. aprila u prestoničkom klubu The Tube, dok će dan kasnije, u subotu, 13. aprila posetioce ove diskoteke zabavljati zvezda u usponu Džimi Edgar.
Derik Mej, foto promo
Derik Mej, foto promo

Derik Mej, autor neprolaznog hita String of life, svrstava se u umetnike koji imaju nemerljiv doprinos razvoju elektronske muzike. Poznat je i kao MayDay i Rhythim is Rhythim, a sa školskim drugovima i kolegama, takođe važnim figurama elektronske scene - Huan Atkinsom i Kevin Saundersonom, čini legendarnu trojku iz Bellevilla.

U klub The Tube 12. aprila dolazi posle nezaboravnog gostovanja 2010. godine, pa se s pravom očekuje da opet napravi odličnu atmosferu. Detrotska scena će imati mali omaž ovog vikenda, pošto u subotu, 13. aprila gostuje Džimi Edgar.

Detroit tehno rajzing star, kako ga još nazivaju, ujedno nastupa i u nastavku serijala Tijana T presents. Ima 30 godina, a polovinu života se bavi DJ-ingom. Još kao tinejdžer je puštao rame uz rame sa legendama Mejom i Atkinsom, potpisao za čuveni britanski Warp Recordings, a trenutno je u K7 Records. Njegova muzika varira od elektro-fanka, preko IDM-a, do hausa, dabstepa i tehna. Džimi Edgar ima paralelnu karijeru kao grafički dizajner i modni fotograf, a zbog svoje harizmatičnosti i originalnog imidža, na njegovim nastupima ne izostaju devojke koje vrište u prvim redovima.  
Ovaj duo dolazi u okviru promocije zajedničke kompilacije We love Detroit. Derik Mej nastupa u petak, 12. aprila zajedno sa Dejanom Milićevićem, koji je imao nekoliko veoma zapaženih nastupa ove sezone, dok je u subotu podrška Tijana T. Karte za petak su 500 dinara, a za subotu 400 dinara. U petak će u klubu moći da se kupe i dvodnevne ulaznice po ceni od 600 dinara.

makonda-tracker