Zemlja gruva i Lollobrigida u Parobrodu

0
Otvaranje renoviranog prostora UK Parobrod zakazano je za četvrtak 18. april od 19h, a svi Beograđani kojima je Parobrod prirastao za srce te večeri uživaće uz bendove Zemlja gruva i Lollobrigida.
Zemlja gruva, foto Luka Šarac
Zemlja gruva, foto Luka Šarac

Posle dugog i napornog posla na uređivanju unutrašnjosti jedne od najlepših zgrada u Beogradu, sada ponovo radi Parobrod,  a u njemu  i teatar, DUPLEX galerija, kamerna muzička scena na spratu, scena za pop i rok u prizemlju, za džez i haus u podrumu.  Baletska sala, sala za dečije radionice i dva radioničarska aneksa, velika sala za predavanja i konferencije, biblioteka za literaturu iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna i stripa, kafe čitaonica. 

Renoviranje i adaptacija potrajali su više od godinu dana, jer je poslovni prostor iz 1925. godine, posle skoro 9 decenija neprekidnog rada, trebalo posvetiti isključivo kulturi i umetnosti. Ugrađene su nove elektro i termotehničke instalacije, ventilacija i klimatizacija, scenska rasveta i zvuk, lift za lica sa posebnim potrebama, zidovi su osveženi, a povećan je i korisni prostor.

 

 

makonda-tracker