PRESUDA P4 43/23

0

U IME NARODA

VIŠI SUD U BEOGRADU sudija Violeta Marjanović, sudija pojedinac, u parnici tužioca Predraga Mitića iz Beograda, čiji je punomoćnik Andreja Čivtelić, advokat iz Beograda, protiv tuženog Adria Media Group doo Beograd, čiji je punomoćnik Aleksandar Petrović, advokat iz Beograda, radi utvrđenja povrede autorskog prava, doneo je van ročišta dana 17.03.2023. godine:

foto: Zolnierek, Shutterstock
foto: Zolnierek, Shutterstock

 

PRESUDU

-na osnovu priznanja-

 

USVAJA SE tužbeni zahtev tužioca Predraga Mitića iz Beograda, pa SE UTVRĐUJE da je tuženi Adria Media Group doo Beograd, povredio autorska prava tužioca tako što je na internet sajtu www.glossy.espreso.co.rs nevlašćeno javno saopštio autorsko delo bez naznačenja imena ili pseudonima autora.

 

OBAVEZUJE SE tuženi da sadržaj presude kojom se utvrđuje povreda autorskih prava tužioca objavi na internet sajtu www.glossy.espreso.co.rs. u roku od 15 dana od dana prijema pisanog otpravka presude.

 

Obrazloženje

 

Tužilac je preko punomoćnika-advokata podneo tužbu ovom sudu dana 30.01.2023. godine, radi utvrđenja povrede autorskog prava.

 

Tuženi je preko punomoćnika advokata podneskom od 16.03.2023. godine obavestio sud da priznaje tužbeni zahtev u celosti.

 

Sa svega navedenog, a imajući u vidu da je reč o zahtevu kojim stranke mogu slobodno raspolagati, sud je primenom čl. 348 ZPP, usvojio tužbeni zahtev i doneo odluku kao u stavu I izreke presude.

 

 

 

 

 

makonda-tracker