promocija nauke deci

MAGAZIN NATONAL GEOGRAPHIC ovog vikenda organizovao sjajne radionice za decu!

0

Časopis National Geographic na srpskom jeziku, zajedno sa partnerima, ove subote održao je edukativnu radionicu za decu na Adi Ciganliji.

foto: Aleksandar Ljubičić i Katarina Marković
foto: Aleksandar Ljubičić i Katarina Marković

Radionica i druženje na Adi počeli su u 10 časova, s dobrodošlicom glavnog urednika Igora Rill-a, a potom i demonstracijama kojima je Centar za promociju nauke, deci, a i njihovim roditeljima na jednostavan, ali atraktivan način približio nauku i naučne discipline.


Vip mobile je uz Nesebičnu knjigu podstrekao kreativnost najmlađih, tako što su od plastelina pravili poklončiće za sebi drage ljude inspirisani likovima ove knjige. Nakon toga je usledio i digitalni čas čija je glavna tema bila bezbednost dece na internetu.

1 / 13 Foto: Aleksandar Ljubičić i Katarina Marković

 

Potom je održana Nectar nutritivna radionica koja je isticala bitne stvari o ishrani i zdravlju dece, kao i zanimljiva saznanja i za njihove roditelje. Izviđači Srbije najmlađima su ukazali na važnost očuvanja i snalaženja u prirodi uz zanimljive demonstracije izviđačkih veština kao što je podizanje šatora i vezivanje čvorova.

 

- Iako je radionica prvenstveno namenjena deci, izuzetno je što je bogat program omogućio i roditeljima da se prijatno osećaju, provedu jedan drugačiji dan na Adi i sa svojim mališanima saznaju nešto novo. I ovom prilikom želim da se zahvalim posetiocima i našim prijateljima i partnerima, kompanijama Vip mobile, Nektar i Zlatoborac, Centru za promociju nauke i izviđačima - rekao je Igor Rill, glavni urednik časopisa National Geographic.

makonda-tracker