počinje 13. izdanje

LOVEFEST SPREMAN ZA SPEKTAKL SVETSKIH RAZMERA: Napravljena najveća bina ikada u Srbiji

0

Lovefest je potpuno spreman da od danas u Vrnjačkoj Banji ugosti svetske muzičke gigante i to na najvećoj bini koju je Srbija ikada videla.

foto: promo
foto: promo

Čuveni Fire Stage, po kome će od danas do subote prošetati velikani među kojima su Richie Hawtin, Joseph Capriati, legendarni Marco Carola, dugo iščekivani Jamie Jones i mnogi drugi, ove godine dostigao je neverovatne dimenzije od 65 metara širine. Bina je visoka čak 24 metra, a poređenja radi sve dimenzije neuporedivo su veće od kultnog koncerta Rolling Stones-a u Beogradu.

 

Za izgradnju ovog džinovskog stejdža korišćeno je čak 4.528 sklopivih delova, kao i 180 tona tegova, a bina je projektovana tako da izdrži nalet vetra i do 100 kilometara na sat. Čitava konstrukcija teška je više od 80 tona, a na njenoj izgradnji neumorno je radilo preko 100 ljudi čak dve nedelje.

 

Organizatori nisu štedeli ni na tehničkoj produkciji, pa će tako Fire Stage oživeti i dobiti svoj potpuni scenografski oblik pomoću više od 250 uređaja za rasvetu, kao i preko 170 kvadrata led ekrana. Tu je i specijalan brending, na kome je za ovu godinu radio čitav tim dizajnera.

 

Trinaesto izdanje Lovefesta počinje danas već od podneva, a kompletan program može se pogledati na mobilnoj aplikaciji Lovefesta, koja je dostupan svim IOS I Android korisnicima.

 

 

 

 

makonda-tracker