Beogradski karneval u Njujorku

0
U prostorijama Generalnog konzulata Srbije u Njujorku u toku je izložba slika naše poznate multimedijalne umetnice iz Beograda Marije Đurić koja će biti otvorena do 10. maja, a publika je može videti radnim danom od 10 do 16 sati

Pod nazivom Karnevalizacija života - ispred i iza slike, Marija Đurić se u najboljem svetlu predstavila njujorškoj publici udahnuvši duh karnevala u ovaj grad koji nikad ne spava. Bogatim koloritom vedrih boja, platnima u pop artističkom stilu koji promovišu holivudsku estetiku Marija se predstavila prvi put u Americi svojom energijom radosti.

Otvaranju izložbe koje je bilo 26. aprila prisustvovali su mnogi poznati Srbi koji žive ili borave u Njujorku. Izložbu su otvorili kustos dr Jovana Stokić i konzul Branko Radošević, a među gostima su bili i Srđa Popović, Nenad Kostantinović, dizajner Mirko Ilić, Ruška Bergman, prof. Srbijanka Turajlić, konzul Crne Gore Branko Milić, Maja Herman-Sekulić, Mića Milanović, glumica Lora Orlović sa porodicom, Radovan iz Zane i drugi.

Umetnica koja živi u Beogradu, a sada se prvi put predstavlja američkoj publici povodom otvaranja kaže:

- Presrećna sam što sam odabrala Njujork za prvo predstavljanje u Americi. Pored senzibiliteta za umetnosti i za publiku, Njujork nudi inspiraciju umetnicima, a imala sam prilike za ovo kratko vreme da upoznam nekoliko naših i ono što ih karakteriše jeste da su vrlo talentovani, uspešni i priznati u svom radu. Volela bih da sarađujem sa nekima od njih i da moj splet boja i taktovi karnevala, probude emocije kod njujorške publike – kae autorka koja će tokom boravka u Njujorku uraditi seriju fotografija i video film pod nazivom Sex&City.


makonda-tracker