muzičko putovanje

BAH JEZDI NA KAMILI: Mjuzikl za mlade od 3 do 16 godina inspirisan knjigom Džin Fu pred beogradskom i novosadskom publikom!

0

U produkciji Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC), uz podršku Instituta za umetničku igru iz Beograda održaće se muzikl za decu i mlade "BAH JEZDI NA KAMILI - muzičko putovanje", u sredu i četvrtak, 26. i 27. decembra 2018. godine, u 16:00 časova u Beogradu u UK Vuk Karadžić i nedelju i ponedeljak 30. i 31. decembra 2018. u 16:00 časova u Eđšeg centru kulture u Novom Sadu.

foto: Ksenija Ćuk
foto: Ksenija Ćuk

Deca iz Sjedinjenih Američkih Država i Kine i igrači Instituta za umetničku igru iz Beograda zajedno pevaju, igraju, glume i sviraju dočaravajući putovanje Johana Sebastijana Baha kroz vreme i kontinente.

 

Inspirisani knjigom Džin Fu, svetski priznate kompozitorke i dirigentkinje, rediteljka Vanže Žang uz mentora Aleksandra Ilića, profesora Institurta za umetničku igru oblikovala je još jednu, može se reći premijernu verziju ove razdragane muzičko pozorišne avanture kroz koju upoznajemo različite kulturne baštine.

 

U predstavi će zablistati sjajna Jiting Vang koja igra Baha. Prilika je da istaknemo da je Jiting izvanredna pijanistkinja čiji premijerni nastup najavljujemo u Eđšeg centru u februaru mesecu sledeće godine. Uz nju će zablistati mlada već popularna zvezda u ulozi Fimba, Aruiel i njena ekselencija, Sofi Ping, ambasadorka za kulturu mladih NR Kine.


Predstava je namenjena deci i mladima starosti od 3 do 16 godina. Trajanje: 45 minuta.


Tako se Bah jezdeći na kamili pridružio kineskom nacionalnom programu „Jedan pojas jedan put“ opasujući planetu premijernim nastupima u Beogradu, Novo Sadu, Atini, Kotoru....

 

 

makonda-tracker