Ben Sims u martu na Kolosu

0
Nakon uspešnog gostovanja Cristiana Varele u Studentskom kulturnom centru i serijala pokrenutog u beogradskom klubu Energija, DJ Ben Sims nastupiće u petak 11. marta na brodu Kolos

Uz Simsa iste večeri nasupaju, između ostalih, Dejan Milićević & Speedy, u okviru zajedničkog back to back seta. Dejan trenutno prolazi kroz buran i veoma uspešan period svoje karijere, sa stalnim nastupima u inostranstvu, od Barselone, preko Austrije, Belgije i Italije. Očekujte zvuk prepoznatljiv za njega ove sezone, jako eklektičan, plesni i melodičan tech-house sa dosta vokala. Speedy je mladi domaći producent i jedan od osnivača Lucky records izdavačke kuće, koji stiče sve veće iskustvo, radeći rame uz rame sa svetskim zvezdama poput Varele i Petra Dundova. Uz njih, nastupiće i Goran Isić , Phill Dirty & Predrag Janus.

Ben Sims je jedan je od onih muzičara koji poseduju nesvakidašnju svestranost. Istovremeno je odličan producent, talentovani kompozitor, cenjeni remikser, vlasnik izdavačkih kuća i jedan od najtraženijih disk džokeja današnjice. Ovaj rođeni Londonac, nemerljivog talenta, tokom svoje dugogodišnje karijere pridobio je epitete vrhunskog majstora na tri i četiri gramofona, prozvali su ga the human ableton i   čovekom mašinom. Počeo je karijeru onda, kada mnogi od nas još uvek nisu znali šta je to plesna elektronska muzika. Već skoro dve decenije predstavlja jedan od najvećih izvoznih proizvoda Velike Britanije, kao jedan od najtraženijih producenata, konstantno u samom vrhu njene muzičke scene.

Njegovi mnogobrojni ljubitelji i fanovi, počeli su ga ceniti i pratiti još od prvih izdanja, 12'' vinila, objavljenih za Theory lejbl. Bio je deo rukovodstva čak devet muzičkih izdavačkih kuća, od kojih par posluju i danas (Theory, Killabite, Hardgroove, Native, Ingoma, Symbolism, Assembly, KB Records inc, Split Music), a koje su nam, svaka na ponaosob, ponudile osobene i karakteristične stilove, od groovy i funky tehna i hausa (kakvi su i njegovi setovi danas), do tribal zvuka i melodične plesne elektronike.

Njegov rad, stekao je priznanje svetskih top producenata (Derrick May, Kevin Saunderson, Jeff Mills, Rolando, Carl Cox...), istovremeno njegovih ličnih heroja u profesiji kojom se bavi. DJ Rush, Joey Beltram, Dave Clarke, Umek, Luke Slater, Sven Vath, Richie Hawtin, samo su neka od imena, za koje je radio na stotine remiksa.

Njegova izdanja Killabyte EP, Manipulated & Remanipulate, User 001 EP, ušla su u anale elektronike, kao i nezaboravni miksevi u kojima spaja funk i druge uticaje crnačke muzike, uz istovremeno odavanje počasti klasicima tehna i hausa, detrotskog i čikaskog zvuka. Poslednjih deset godina, Sims se neprestano nalazi na turneji, praveći vrhunske zabave u legendarnim i najboljim svetskim klubovima i na najvećim festivalima (Liquid room, Tokyo, Sonar, Barcelona, Limelight. NYC, Rex, Paris, Zouk, Singapore, I love Techno, Gent, Tresor, Berlin, Awakenings), prezentujući publici energično i vešto, svoju magiju na četiri deka.

Pretprodajna mesta: blagajna Doma omladine i prodajna mesta Evntima (www.eventim.rs).

Cena do 15. februara 2011. – 650 dinara

Cena od 15. februara do 01. marta 2011. – 850 dinara

VIP karte – 1500 dinara

makonda-tracker