spektakl u crnoj gori

VEČERAS POČINJE SEA DANCE: Veliko otvaranje uz muzičku ikonu Nile Rodgersa i Lost Frequencies

0

 

Sve je spremno za početak petog, jubilarnog Sea Dance festivala čije će kapije biti otvorene večeras od 19h za program sve do nedelje ujutro

foto: promo
foto: promo

Prvi posetioci pristigli su u kamp, kao i na prelepu plažu Buljarica kod Budve, a ljubitelji odličnog provoda već uživaju uz more u velikoj završnici letnje festivalske sezone koja će, prikladno, proći u znaku toplog i sunčanog vremena!

 

Program prve večeri, 30. avgusta, na glavnoj bini Main Stage Powered by Turistička organizacija Budva počinje oko 20 sati, a na novoj festivalskoj lokaciji nastupiće beogradski kantautor Marko Louis, kao i jedan od najvećih rok bendova u regionu Van Gogh. Glavna zvezda večeri, jedan od najvećih producenata svih vremena Nile Rodgers i njegov bend Chic izaći će na binu nešto nakon 23h i razgaliti publiku uz najveće svetske hitove poput “Le Freak”, “Get Lucky”, “I Want Your Love”, “We Are Family”, “Let’s Dance". Tu se žurka velikog otvaranja festivala ne završava.

 

foto: promo

Nakon ponoći stiže belgijska superzvezda Lost Frequencies sa planetarnim hitovima “Crazy”, “Beautiful life”, “Reality”, “Are You With Me”, a odmah za njim kormilo će preuzeti vlasnik megahita “Tuesday”, turska DJ zvezda Burak Yeter. Nastup koji će se pamtiti pripremio je i splitski hip-hoper Vojko V  koji će zarolati rime oko 4 sata ujutro, a publika će prve zrake sunca dočekati uz još jednog hip-hop genijalca Kreša Bengalku i kotorski tandem, domaćine festivala Who See. Vatreno će biti iste večeri i na drugoj bini, gde će uz regionalna i domaća klupska imena, nastupiti magovi francuske techno scene – sjajni Shlømo, Antigone, i Francois X  koji će u velikom maniru staviti tačku na prvu festivalsku noć.

foto: promo

Na ovogodišnjem festivalu očekuju nas brojni izvođači, među kojima su i Nina Kraviz, Dimitri Vegas&Like Mike, Paul Kalkbrenner, Alice Merton, Bajaga i Instruktori, Rambo Amadeus, Filatov&Karas, Hladno pivo, Bassivity Sound System, Marko Nastić, Sajsi MC, Dax J, Eagles&Butterflies, Sofia Rodina i mnogi drugi, ali i drugi nemuzički sadržaji, a satnica samo sa muzičkim programom dostupna je na sajtu festivala.

foto: promo

Trodnevnu ulaznicu za Sea Dance moguće je kupiti na kapijama festivala po redovnoj festivalskoj ceni od 40 evra. Cena dnevnih ulaznica iznosiće 20 eura po danu, a ulaznica za kamp koštaće 30 evra.

 

Vremenske prilike idealne

 

Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 30. avgusta do 1. septembra posetioce Sea Dance festivala očekuje toplo i sunčano vreme bez padavina, savršeno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom festivalskih dana i noći.

Sve informacije o programu ovogodišnjeg festivala, satnicu, mapu i detalje o petom Sea Danceu moguće je naći na sajtu www.seadancefestival.me.

foto: promo

Sea Dance deo zelenih festivala

 

Sea Dance festival pridružio se porodici „zelenih“ festivala u Crnoj Gori učešćem u kampanji UNDP-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma ,,Smanji svoj karbonski otisak. Jazz on, Greenly”. Zeleni muzički festivali širom Evrope postaju norma i radi se na stvaranju ekološki održive festivalske industrije. Cilj je smanjiti količinu otpada u festivalskim kampovima, postići visoku stopu recikliranja otpada, podići svest i nivo znanja o klimatskim promenama i zaštiti životne sredine i promovisati zelene vidove transporta.

makonda-tracker