ne propustite

Uskoro Gradić fest: Bogat program u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave

0

Bend Svemirko, Sara Renar, Ana Ćurčin i Sana Garić glavna su imena domaće selekcije Festivala uličnih svirača - Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Celokupan program će sadržati i strane izvođače, filmske projekcije, izložbe, pozorišne predstave i performanse koji će biti izvedeni na ulicama Gradića.

Gradić fest
Gradić festfoto: Promo

Multipraktični muzičar Svemirko dolazi iz Hrvatske i donosi synth-emo-macho pop koji je sam komponovao, aranžirao i producirao. Iz istih krajeva, tačnije iz Zagreba, na festival doleće i fantastična Sara Renar čije su indie pop melodije već poznate novosadskoj publici.

 

Svemirko
Svemirkofoto: Promo

Rođena u Bagdadu, a odrasla u Moskvi, beogradska kantautorka Ana Ćurčin miksuje tradicionalni američki folk sa dream pop elementima. Muzika Sane Garić obuhvata širok spektar muzičkih stilova i obogaćena je elektronskim uticajima nežnih neo-psihodeličnih i no wave pesmama plesnog karaktera.

 

Sara Renar
Sara Renarfoto: Promo

Osim njih, na ovogodišnjem Gradić festu nastupiće i etno-surf bend Moussaka iz Beograda, gitarski duo Ljubičice iz Pančeva, dok će Oceanchild uživo rekreirati jedinstveni "Beli album" Bitlsa koji nikada nije izvođen.

 

Ana Ćurčin
Ana Ćurčinfoto: Promo

Pesnik Matko Abramić iz Čakovca se vraća sa dva nova performansa u kojima će sa dva člana benda stvarati kompletne kompozicije. Ksenija Basić će izvesti muzičko-vizuelni performans "Different Train".

 

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar iz Beograda sa uspehom uvodi angažovan nov i različit pozorišni izraz u polje mejnstrima. Između aktivističkog i umetničkog, ličnog i političkog ili estetskog i edukativnog, oni povlače znak jednakosti, a predstave, kojima preispituju brojne društvene teme i mračne strane zajednice, igraju na različitim lokacijama. U Gradiću će izvesti dve hit-predstave, "Muškarčine", pozorišni dokumentarac na temu poimanja muškosti, i "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi", priču o heroju SFRJ revolucije Ivi Loli Ribaru, koja nudi reviziju borbe protiv fašizma u doba narastajućih nacionalizama širom Evrope.

 

Reflektor teatar
Reflektor teatarfoto: Promo

Festival uličnih svirača – Gradić fest, organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“ iz Novog Sada uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.

 

 

makonda-tracker