icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Savršeni spoj

Zašto je Palić jedna od omiljenih letnjih destinacija? Summer3p festival donosi uzbudljiva iznenađenja

Podeli:

Šesnaesti Summer3p festival, koji se održava od 19. do 22. jula na atraktivnoj lokaciji termalnih bazena kraj Palićkog jezera, pored sjajnih muzičkih programa i ove godine predstaviće uzbudljiv spoj umetničkih sadržaja, raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.

foto: Promo
foto: Promo

Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima koji na ovaj festival dolaze da budu deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti", izjavio je Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p Festivala.

 

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl Garden Quartet 22. jula u 17h, održaće letnji promenadni koncert, dok nas u isti dan u 16h očekuje nastup mešovitog hora mađarskog kulturno-umetničkog društva sa Palića.

 

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova tokom trajanja festivala. Poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici, a tokom trajanja celog festivala posetioci će imati priliku da pogledaju Izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2018. godine.

 

foto: Promo

 

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime - TNG) održaće ''stencil art'' radionicu u kojoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje, i kako da ih preslikaju na zid ili majicu. Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije slam poetry voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

 

foto: Promo

 

Jugoslav Ćuga Sivić, multimedijalni umetnik i rezident Festivala, predstaviće zanimljivu izložbu lampi i skulptura, koje su izrađene od industrijskog i metalnog otpada. Na festivalu će se naći i Izložba fotografija Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018, kao i Izložba Joint Figures Jovane Zarubice i Olivera Živkovića.

 

Za sve ljubitelje elektronske muzike, u subotu, 21. jula, u 17 časova, biće organizovana Muzička radionica produkcije elektronske muzike, koju će voditi poznati subotički DJ Chrono.

 

Regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova, a Festival solidarnosti predstaviće program “Možemo i mi”.

 

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se 21. i 22. od 17 do 21h održavati sportski turnir u speedmintonu. Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera i termalnom bazenu predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka.

 

Na prostoru Muškog štranda poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 3 do 12 godina uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova “Ground Level”, učiće različite tehnike vožnje bicikla u okviru programa „Staza spretnosti“, dok će Škola sporta „Su Team“ Subotica, predstaviti svoje programe koji su namenjeni deci uzrasta od 4 do 9 godina. Cilj ovog programa je da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju kao što su gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, kao i druge, manje zastupljene sportove poput jedrenja na vodi. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Aktivnosti “SuTeam” škole sporta biće održane u nedelju 22. jula u popodnevnim časovima.

 

foto: Promo

 

Tokom dnevnog programa, biće organizovane i brojne promocije, među njima i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima, dok će Tibor Liptak “Big Hair” u subotu 21. jula i u nedelju 22 jula u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.


Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će poslednjeg festivalskog dana biti održana Javna prezentacija i debata o zaštiti biodiverziteta jezera Palić pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“. Govoriće Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu), a prezentacija će biti održana u nedelju, 22. jula, u okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

 

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala prijave možete poslati na email workshop3p@gmail.com. Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala - www.summer3p.org

 

Dnevni program Summer3p festivala se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice i Fondacijom za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ iz Subotice.

 

Šesnaesto izdanje Summer3p festivala održaće se od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić uz verovatno najatraktiviniji muzički program do sad i jedinstven miks kvalitetne zabave i atraktivnih kulturnih sadržaja, uz obaveznu dozu aktivizma.

 

U okviru muzičkog programa očekuje nas preko 20 izvođača, među njima i tehno DJ i producent Uto Karem, legendarni škotski Silicon Soul, slovački tehno-haus DJ, Denes Toth, mladi mađarski virtuozni DJ dvojac Secret Factory, kao i hip-hop izvođači Ajs Nigrutin i Timbe.

 

foto: Promo

 

Inicijalizacija u toku...