preporuka

Nagrađivani pisci na festivalu fantastične književnosti Art-Anima

0

V Festival fantastične književnosti Art-Anima održaće se od 01. do 03. juna 2018. u Svečanoj sali Opštine Vračar (Njegoševa 77) i Klubu galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd).

foto: Promo
foto: Promo

Preko trideset učesnika govoriće o književnoj fantastici, njenom razvoju, društvenom uticaju i važnosti u kulturnom i umetničkom pogledu, osvrćući se kako na klasične autore i dela, tako i na stvaralaštvo savremenih domaćih i stranih pisaca.

 

Među učesnicima su ugledni i nagrađivani pisci, urednici, izdavači, proučavaoci književnosti, kulturni i naučni radnici.

 

Počasni gost Festivala je prof. dr Sava Damjanov, pisac, esejista, istoričar književnosti i redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na Odseku za srpsku književnost.

 

Među učesnicima Festivala su i ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Dejan Atanacković, književna kritičarka Tamara Krstić, pisac Goran Skrobonja, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu Milan M. Ćirković, glumac i scenarista Dimitrije Vojnov, promoter nauke Slobodan Bubnjević, urednik edicije „Poetika strave“ dr Dejan Ognjanović, urednik u izdavačkoj kući Dereta Aleksandar Šurbatović i mnogi drugi.

 

V Festival fantastične književnosti Art-Anima organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima, Kontrast izdavaštvo, Klub za kulturu i umetnost SKAZ i magazin studenata dramaturgije Armaturgija.

 

Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan.

 

 

makonda-tracker