Poznati pripremali Koktele sa rakijom

0
U susret IV Rakija Festu koji će se održati 11. i 12. decembra u Impulse Hall-u hotela Continental, poznate ličnosti pripremale su koktele sa rakijom u Rakia Baru II
foto: Mikica Petrović
foto: Mikica Petrović

U konkurenciji za VIP koktel koji će biti preporučen na IV Rakija Festu našli su se: Dorćol-Manhattan na bazi rakije od dunje i likera od maline koji je pripremao Miloš Milovanović, Vinčanski napitak na bazi lozovače i amareto likera za čiju se pripremu pobrinuo Miloš Vlalukin, Avenija snova na bazi orahovače i likera od banane koji je pripremio Miloš Maksimović i Stršljen na bazi medovače i rakije od dunja koji je pripremio Smiljko Banjac.

U komisiji za ocenjivanje koktela našli su se Nikola Pantelić, filmski producent, Vladimir Mančić, filmski režiser i Milica Kaluđerović, glumica, koji su za najbolji, odnosno, VIP koktel proglasili Doćol - Manhattan, dok je nagradu publike osvojio koktel Avenija snova.

IV Rakija Fest, internacionalni sajam rakije i najjačih ukusa Srbije pod sloganom Rakija je srpski brend održaće se 11. i 12. decembra u hotelu Continental, Impulse Hall.

Događaj organizuju Rakia Bara i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija Najjači ukusi Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i uz podršku Turističke organizacije Beograda.

 Ova najznačajnija manifestacija o rakijama čiji je cilj da predstavi rakiju kao srpski brend, približi kulturu služenja rakije, rakiju kao sastavni deo koktela, mogućnost njenog kombinovanja sa hranom, ugostiće oko 50 proizvođača prirodnih voćnih rakija iz Srbije i inostranstva.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije kroz degustaciju voćnih rakija, kao i da prisustvuju takmičenju u rakijskom šahu, pripremanju koktela sa rakijom i kulinarskom šouu.

Sastavni deo festivala biće ocenjivanje rakija, kao i proglašenje pobednika i veselog pobednika festivala. Na čelu veselog žirija naći glumac Nenad Jezdić.

Cena ulaznice je 300 dinara, a za studente su osmišljene posebne pogodinosti tako da će uz indeks moći da kupe kartu po ceni od 200 dinara. Ulaznice se mogu kupiti neposredno pre ulaska na festival u hotelu Continental, Impulse Hall.

makonda-tracker