ne propustite

Čuvena farncuska šansonjerka Lor Prešak na zatvaranju Serbia Fashion Week-a

0

Specijalan događaj povodom jubilarnog, desetog izdanja pete po veličini Nedelje mode u Evropi, uveličaće ekskluzivan nastup fantastične šansonijerke, Lor Prešak, u Srpskom narodnom pozorištu 29. aprila.

foto: Promo
foto: Promo

"Nova Pjaf". Ovako pariski Figaro, u dve reči opisuje novi album velike francuske šansonjerke, majušne Lor Prešak. Kompozitor Žak Venerozo kaže da je ona nešto između Edit Pjaf i Dženis Džoplin. Istina, ovaj put nije negde između, nego usred Srbije! Zajedno sa suprugom, sjajnim instrumentalistom i vokalnim solistom Stankom Marinkovićem, Lor će predstaviti novi album i na njemu šansonu koja je "pobalkanila".

 

foto: Promo

U pesmama iza kojih stoji kompozitor i producent Selin Dion, nadmeću se francuska prefinjenost i duša Guče. Muzika Francuske u srpskom ruhu, ili obratno, teško je reći, prvi put posle Bregovića je na ovakav način osvojila Pariz. Lor i Stanko su zvezde legendarnog pariskog kabarea "Aux trois maillet’z" , a baš kao i Zaz pre nekoliko godina, oni sa ovog mesta sve češće odlaze da nastupaju širom Evrope.

 

foto: Promo

Srpska publika će imati ekskluzivnu priliku da Lor, Stanka i pesme sa novog albuma premijerno čuje i vidi na finalnoj večeri Srpske nedelje mode. Ostaje još samo da se nagađa, u kakvom čudu će se naći kada, između ostalog, čuje sving u kome se prepliću dela Edit Pjaf i Zvonka Bogdana!

 

foto: Promo

Serbia Fashion Week biće održan od 24. do 29. aprila na pet lokacija u Novom Sadu koje će modu predstaviti na nesvakidašnji način. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka biće održano u Dunavskom parku, alternativna moda biće prikazana u Kineskoj četvrti - u SKC Fabrici, izložba u Galeriji Matice srpske, revijalni deo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, dok će zatvaranje biti održano u Srpskom narodnom pozorištu.

 

foto: Promo

Otvaranje Serbia Fashion Weeka predstaviće pravu umetničku bajku. Uz učešće 150 manekena obučenih u modele dizajnera koji stižu iz 30 različitih zemalja sveta među kojima će biti najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, Serbia Fashion Week će pokloniti Novosađanima i svim modnim sladokuscima iz regiona i Evrope veče za pamćenje.

 

foto: Promo

Dunavski park koji će biti otvoren za sve posetioce biće pretvoren u jednu od najvećih modnih pisti Evrope a specijalni efekti i scenografija, uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta učiniće ga čarobnim. Sinergija mode i različitih umetnosti biće prikazana tokom specijalne izložbe u Galeriji Matice srpske, a zatvaranje Serbia Fashion Weeka tokom kog će biti upriličena i svečana dodela nagrada biće održano u Srpskom narodnom pozorištu.

 

 

 

makonda-tracker