12. marta

Razum i osećanja: Izložba slika i asamblaža Ivane Martić u Kući kralja Petra I

0

Izložba slika i asamblaža "Razum i osećanja" Ivane Martić biće otvorena 12. marta 2018. godine u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40). Otvaranje izložbe je zakazano u 19 sati. U muzičkom delu programa nastupiće ArtLink virtuoz.

foto: Dragana Udovičić

Izložba sačinjena formalno iz dve celine, opisuje odnos stvaralačkog postupka u kojem se prepliću razum i osećanja, ideja i emocija, prostor i oblik obuhvaćen njime, slikarstvo i primenjena umetnost - likovnost i ličnost.

 

Očigledne forme i struktura klasične uljane slike na platnu i drvenog reljefa-asamblaža u kombinovanoj tehnici i akriliku (kojima Ivana Martić raspolaže i u izradi nakita od drveta) umetnička su spona između predstave i duha posmatrača, materijalizacija elegancije kao vrste lepote, harmonije i ukusa, estetskog nivoa svesti i reda.

Postoji način da se opredmeti magija lepog i dobrog u umetnosti i životu - uvek je to trenutak u kom zastanemo pred onim što je emotivni produžetak nas ili ono u čemu takvu iskru vidimo - u umetničkom delu kada ono bira nas odnosno mi njega", kaže Ivana Martić.

1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

 

 

makonda-tracker