u organizaciji drine pešić

Koncert mališana za primer: Fizička aktivnost dece veoma je važna za njihovo zdravo odrastanje

0

U Muzeju Narodnog Pozorišta održan je koncert pod nazivom “Na vrhovima prstiju” u organizaciji balerine Drine Pešić...

foto: Promo
foto: Promo

U Muzeju Narodnog Pozorišta održan je koncert pod nazivom “Na vrhovima prstiju” u organizaciji balerine Drine Pešić sa ciljem da se ukaže na to koliko je fizička aktivnost važna za decu, zdrav život je nezamisliv bez vežbanja, po mogućstvu svakodnevnog a za decu je to dobro da bude i dva puta nedeljno, kod dece od malena treba stvoriti naviku da vežbaju možda će neko od te dece postati baletski igrač ako ne odlično je za rekreaciju.

 

Fizička aktivnost ne može bez zdrave ishrane zato sam ja u goste pozvala nutricionistu Milku Raičević. Milka je ukazala na to šta je zapravo zdrava ishrana šta deca treba da jedu , to moraju da budu proteini, ugljeni hidrati , meso, žitarice,povrće voće ,ali bez grickalica, velike količine slatkiša i gaziranog pića. Deca koja se fizički troše u ovom slučaju balerine moraju da imaju drugačiju ishranu uz među obroke voće ili kolač obavezno meso, riba žitarice ili testo puno tečnosti vode

 

U okviru događaja Na vrhovima prstiju deca uzrasta od 3-7 godina izvela su numere na dečiju muziku ( muzika na struju, lako je prutu, kad si srećan)i popularnu muziku( glavo luda, Brazil ) Gosti su bili i deca iz muzičke radionice Čarobna frula sa Kolarca sa kojima radi Bojana Nikolić i oni su otpevali par numera. Cilj našeg koncerta je ukazivanje na to da je zdrav život nezamisliv bez vežbanja i da već deci treba stvoriti naviku da vežbaju!!!

 

makonda-tracker