rok kultura

Otvorena izložba 50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji

0

Izložba 50 godina koncertne rock fotografije u Srbiji je otvorena sinoć u prepunoj beogradskoj Galeriji Pro3or uz prisustvo većeg broja izlagača.

foto: David Tipšin
foto: David Tipšin

Brojna publika, zaljubljenici u rokenrol i fotografiju podsetili su se aktera i značajnih datuma iz naše koncertne rock istorije.

 

Bili su tu i brojni muzičari, oni koji su gradili rock scenu nekada i oni koji danas stvaraju svoj put, a Dragi Jelić se pronašao na Peternekovoj fotografiji iz 1966. godine sa prve Gitarijade održane na Beogradskom sajmu kao i na fotografiji sa koncerta YU Grupe iz 2015. godine koju je napravio fotograf Wood RS.

 

Na otvaranju izložbe su govorili organizatori i učesnici Anamarija Vartabedijan i Nebojša Babić, kao i Tomislav Peternek od čije se izložbe koncertnih fotografija održane 1966. godine i obeleževa ova pedesetogodišnjica.

 

foto: David Tipšin

Učesnici izložbe su: Nebojša Babić, Slobodan Sarić Hemfri, Tomislav Peternek, Kamenko Pajić, Anamarija Vartabedijan, Stanislav Milojković, Imre Szabo, Zoran Vujović, Milena Anđela Mišić Atanacković, Vukica Mikača, David Vartabedijan, Danko Strahinić, Marko Ristić, Nemanja Đorđević i Wood RS.

 

- Ovo je samo mali, ali i te kako značajan deo rokenrol istorije na ovom brdovitom Balkanu i dokument trajanja, kako muzičara, tako i fotografa, što uopšte nije mala stvar - zaključio je David Vartabedijan.

makonda-tracker