za najmlađe

“Lepotica i Zver na ledu” u Areni

0

Svetski proslavljena trupa Russian Ice Stars predstavlja blistavo tumačenje čuvene bajke, koja će se održati od 15. do 17. decembra u Štark Areni.

foto: Promo
foto: Promo

“Lepotica i Zver na ledu” je predstava koja će očarati publiku svih uzrasta i koju će podjednako voleti svi ljubitelji dobre muzike, klizanja i spektakularnih akrobacija koje oduzimaju dah.

 

30 učesnika, raskošni kostimi, bravure na ledu vrhunskih klizača prirediće nezaboravan doživljaj u prednovogodišnjoj atmosferi.

 

Bajka „Lepotica i Zver“ je inspirisana francuskim romanom iz davne 1740. godine, "La Belle et La Bete".

 

Bajka je postala omiljena kroz vekove među svim generacijama zbog romantične priče pune magije, ali i važne poruke da je lepota skrivena unutra.

 

Lepotica Bela se zaljubljuje u Zver i razbija čaroliju bačenu na začaranog Princa.

 

Lik Zveri je prvobitno trebalo da izgleda poput nečeg realnog, poput gorile, međutim, na kraju Zver dobija telo medveda, šape vuka, svinjske kljove i lavlju grivu.

 

Prema mitu, prava Zver je zaista postojala, bio je to jedan mladi španac - Petrus Gonsalvus, koji je patio od, tada retke bolesti, koju prati rast dlaka po celom telu.

 

Od prvog animiranog filma koji je bio nominovan za Oskara, mjuzikla koji se prikazivao u pozorištu Brodvej punih 13 godina, do ogromnog uspeha filma iz 2017. godine, brojne interpretacije potvrđuju uspeh ove vanvremenske priče.

 

Svetski proslavljena trupa Russian Ice Stars predstavlja blistavo tumačenje čuvene bajke “Lepotica i Zver na ledu”, koja će se održati od 15. do 17. decembra u Štark Areni.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker