Dnevnik kamere

Staro i novo, realno i imaginarno: Šta sve možemo izraziti jednom fotografijom

0

U galeriji “Kvaka 22” (Ruzveltova 39) večeras 1.12. sa početkom u 19 časova, studenti treće godine studija na studijskom programu kamera Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće svoje radove u okviru izložbe koja nosi naziv “Dnevnik kamere”.

foto: Promo
foto: Promo

Izložba predstavlja hrabar iskorak iz okvira očekivanog, angažuje posmatrača i pruža uvid u drugačije mogućnosti u upotrebi fotografskih izraza. Sastoji iz tri serije radova: “Dnevnik kamere”, “Tri priče”, “Stereo”.

 

U okviru “Dnevnika kamere” studenti su svakodnevno beležili minimum jednu fotografiju i predstavljali je unutar javnog fotografskog dnevnika.

“Tri priče” imaju za zadatak da studenta upute na sagledavanje odnosa između realnog i imaginarnog, da dovedu do odluke o metodi umetničkog rada, o načinu predstavljanja određenog sadržaja i šta je osnovna ideja i cilj takvog predstavljanja.

 

“Stereo” predstavlja spregu analogne i digitalne tehnologije i način njihove primene radi postizanja jedinstvene vizuelnosti i estetike. Bez obzira na tehnološku zastarelost ovog metoda, on je u isto vreme i aktuelan kroz multimedijalnost i interaktivnost, pomerajući gledaoca iz uloge standardnog posmatrača slike u aktivnog tragača za magičnim.

makonda-tracker