preporuka

Upoznajete Aljasku kroz objektiv

0

Danas sa početkom u 18 časova se održava radionica "Brzo i lako organizujte svoje snimke" u CK "Vlade Divljan", a nakon toga biće otvorena izložba "Aljaska" američke umetnice Akcije Džonson, koja iza sebe ima više od 40 polarnih ekspedicija.

foto: Akacija Džonson
foto: Akacija Džonson

Softverska radionica koja nosi naziv “Brzo i lako organizujte svoje snimke (powered by Extreme)” će dati novi uvid konciznijem i učinkovitijem arhiviranju snimljenog materijala, efikasnom odvajanju korisnih od nepotrebnih fotografija, brzoj primeni fotografija za različite namene i njihovom nalaženju. Radionica je namenjena profesionalcima i držaće je Zoran Imširagić, Adobe sertifikovani instruktor.

 

Nakon radionie se u istom prostoru otvara izložba Akacia Džonson "ALJASKA" sa početkom u 19 časova. Ova američka umetnica međunarodne reputacije, nakon višegodišnjeg života na Aljasci, prikazuje poetičnost življenja i prirode polarnih predela.

 

foto: Promo

Akacija Džonson ima 27 godina i fotograf je poreklom iz Aljaske, SAD. Njen fokus je odnos ljudi prema polarnim oblastima na Zemlji. Završila je studije fotografije u školi dizajna na Roud Ajlendu. Trenutno živi u Norveškoj i radi kao sezonski vodič ekspedicija i predavač na Grenlandu, Svalbardu, u kanadskom Arktičkom krugu i na Antarktici, gde podučava o fotografiji, starosedelačkim kulturama Arktika, i vizuelne reprezentacije Polarnih regiona. Bila je na preko 40 polarnih ekspedicija u okviru svog posla, ali i ličnih projekata. Dobitnik je Fulbrajtove stipendije.

 

 

makonda-tracker