Vatre i oblaci

Otvorena izložba Tijane Đorđević: Svetlost kao inspiracija, kao izvor života, kao energija (FOTO)

0

Svetlost - kao centralna tema novootovrene prodajne izložbe "Vatre i oblaci" Tijane Đorđević, možete pogledati do 30. novembra...

foto: Promo, Tijana Đorđević
foto: Promo, Tijana Đorđević

Krajem prošle nedelje, pred brojnom beogradskom publikom i umetnicima, Tijana Đorđević dizajnerka predstavila je unikatne predmete koji predstavljaju sofisticiran izraz i spoj primenjene i figurativne umetnosti, u galeriji TransformArt (Svetog Save 8, Beograd). Originalan i atraktivan način da se predmetima za opremanje stana, enterijera podari potpuno nova uloga, da pored osnovne funkcije budu i umetnička dela koji će vaš prostor dekorisati, ulepšati i učiniti ga posebnim, je nešto sa čime se umetnica uspešno poigrala.

foto: Promo, Tijana Đorđević

Vatre i oblaci su upotrebni proizvodi koji se na izložbi transformišu u svetleće skulpture. Oblaci, kao zaklon od svetlosti predstavljaju umetniči izraz, dok ujedno imaju i praktičnu primenu, to je rasveta za enterijer. Vatra, kao izvor svetlosti, predstavljena je kao skup plamičaka, a svaki plamičak je lampa za sebe.

Ovi predmeti izrađeni su od porcelanske mase, a uprkos toj prirodnoj tvrdoći materijala predstavljaju nešto lagano kao što je para od kojih se sastoje oblaci i neuhvatljivo kao svetlost koju emituje vatra", rekla je Tijana Đorđević, autorka izložbe.

1 / 7 Foto: Promo, Tijana Đorđević

 

Tijana Đorđević prepoznata je kao dizajner koji radi u glini, čija je misija je da prevaziđe uobičajena očekivanja keramike kao grnčarije i predstavi je kao modernu, izuzetnu i sofisticiranu formu praktičnog i umetničkog izraza. Diplomirala je keramiku na Fakultetu primenjenih umetnosti, dok je usavršavanje nastavila na magistarskim studijama na Syracuse University u Sjedinjenim američkim državama. Živi i radi u Beogradu.

makonda-tracker