kultura

Van linija - jedinstvena izložba najeminentnijih domaćih umetnica

0

U galeriji New Moment nedavno je otvorena jedinstvena izložba pod nazivom Van linija koja objedinjuje selekciju radova šest savremenih umetnica internacionalnih karijera, koje su deo beogradske umetničke scene i spadaju u red najeminentnijih umetnica sa naših prostora.

foto: Luka Ličina
foto: Luka Ličina

Ivona Pleskonja, Simonida Rajčević, Marina Marković, Lidija Delić, Ljiljana Šunjevarić i Daniela Fulgosi su svojim radovima donele potpuno novu energiju u New Moment galeriju, i lično ih predstavile gostima na svečanom otvaranju izložbe. Koncept izložbe je zasnovan na selekciji radova koji su različiti po sadržaju i mediju, ali ono što ih povezuje jeste princip istraživanja granica estetske i univerzalne prirode umnog i fizičkog prostora. Osnovno mesto dešavanja jeste „prostor izvan linija“, a on se kod svakog umetnika očitava na drugačiji način. Bilo da je to osetljivi trenutak preispitivanja sopstvenog identiteta, preispitivanje beskrompromisnog prihvatanja savremenih uslovljenosti ili put ka novom odredištu, simbolična vrednost linije kao granice je nešto što ne treba samo preći, preskočiti, probiti, već je učiniti irelavantnom i nevidljivom.

Logic Art Space i galerija New Moment imaju za cilj da, serijom izložbi savremene umetnosti koje su prodajnog karaktera, učine ovaj vid umetnosti dostupnom i razumljivom široj publici, podstičući istovremeno sugrađane da podrže razvoj ovog polja i stvore osnov za buduće generacije umetnika sa ovih prostora. Outside the Lines / Contemporary Artwork Selection Vol.1 je prva u nizu predviđenih izložbi i predstavlja zvanični početak saradnje Logic Art Space-a i galerije New Moment.

Radovi su selektovani od strane Lazara Sakana, vlasnika galerije New Moment i Nataše Radojević, osnivača Logic Art Space-a, internacionalne organizacije sa sedištem u Italiji, koja radi na poljima promocije i produkcije savremene vizuelne umetnosti.

Izložba u Hilandarskoj 14 će trajati do 5. decembra 2017. godine, a svi zainteresovani posetioci mogu je besplatno obići svakod dana od 10 do 17 sati.

makonda-tracker