proslava jubileja

Bilja Krstić sa orkestrom Bistrik posle 16 godina nastupila u Zagrebu: Drago mi je da smo ovde nakon toliko vremena

0

Do poslednjeg mesta bila je ispunjena dvorana Glazbenog zavoda u centru Zagreba sinoć na proslavi jubileja Srpskog privrednog društva "Privrednik" u okviru koje je Bilja Krstić nakon punih 16 godina nastupila u glavnom gradu Hrvatske sa Bistrik orkestrom.

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Posetioci su pevali i znali sve reči pesama što dokazuje da muzika ne poznaje granice.

 

Iako su gosti bili predstavnici značajnih državnih funkcija to nije smetalo da svi zajedno zapevaju i tapšu uz Biljinu interpretaciju pesme "Jovano, Jovanke " sli i druge pesme Bistrika.

 

- Radujem se ovom nastupu i drago mi je da smo ovde u Zagrebu, nakon toliko vremena. Izvora ima puno i oni su mali ali voda uvek nađe put i pretvori se u veliku i jaku reku te je tako i sa muzikom. Uvek nađe svoj put. Veoma mi je drago da ljudi u Zagrebu znaju i pevaju pesme Bistrika - kaže proslavljena umetnica.

 

Veliko oduševljenje u publici zavladalo je i uz prve taktove pesme "Puče puška" iz filma Zona Zamfirova koja je i lična karta Bilje Krstić kada je reč o filmskoj muzici.

foto: privatna arhiva

U prvom redu na koncertu su sedeli predstavnici diplomatskog kora, vladika Porfirij , predstavnici srba u Hrvatskoj i Milorad Pupovac.

 

Bilja Krstić i Bistrik veruju da je ovo samo početak serije koncerata u Zagrebu, a vesele se i narednim nastupima od kojih posebno Danima srpske kulture u Temišvaru krajem novembra.

makonda-tracker