zabava za najmlađe

Pod filmskim kišobranom: Ana Štajndohar otvorila 13. Kids Fest

0

Ambasadorka 13. KIDS FEST-a, pop pevačica Ana Štajdohar, otvorila je danas najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu, koja će trajati od 1. do 7. novembra u više od 30 gradova širom Srbije.

foto: Promo
foto: Promo

Na radost brojnih mališana, danas je u Dečjem kulturnom centru u Beogradu svečano otvoren 13. Dečiji filmski festival KIDS FEST, pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“.

 

foto: Promo

Svečano otvaranje je svojim nastupom ulepšao plesni hor „DF hor“, koji je predvodila Bojana Vunturišević, nakon čega je usledilo obraćanje ambasadorke festivala Ane Štajdohar.

 

 

foto: Promo

Jedva čekam da uzmem ćerku za ruku, da kupimo kokice, da se udobno smestimo i zaplovimo u čarobni svet crtaća. Takođe, uživaću družeći se i sa mališanima koji posete festival u narednih sedam dana,“ izjavila je Ana.

Pred premijernu projekciju 3D filma „Družina iz džungle“ glumac sinhronizacije, Marko Marković, se poklonio publici i poželeo im lepo filmsko putovanje na KIDS FEST-u.

 

Time je otpočeo 13. KIDS FEST, koji će u narednih sedam dana najmlađim ljubiteljima sedme umetnosti predstaviti 17 novih filmova - osam animiranih, sedam igranih i dva dokumentarna filma, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji.

foto: Promo

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program u Dečjem kulturnom centru. Dani zabave i edukacije u Dečjem kulturnom centru će obuhvatiti četiri tematska dana: Ferdinand dan (4.11.), Dan šonjavka (5.11.), Dan kreativne animacije (6.11.) i Dan meksičkog filma (7.11.).

13. Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu, i u preko 30 gradova širom Srbije. Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskop

makonda-tracker