nagrade fedisa

"Ubice mog oca" najbolja serija, Andrija i Anđelka najbolji glumački par

0

Nagradu Zlatna antena za najbolju srpsku TV seriju dodeljena je ostvarenju “Ubice mog oca”. Najboljim glumcem proglašen je Tihomir Tika Stanić , a najboljom glumicom Milena Vasić. Najgledanija TV serija u Srbiji, ponovo je “Selo gori, baba se češlja”.

foto: Promo
foto: Promo

Na velikoj svečanosti u Domu omladine, sinoć su dodeljene nagrade Zlatna antena u 12 kategorija, a pobednik jedine manifestacije u jugoistočnoj Evropi koja tretira igrani TV sadržaj je ostvarenje reditelja Predraga Gage Antonijevića, koji je i dobio nagradu Zlatna antena za najbolju režiju TV serije "Ubice mog oca".

 

foto: Promo

Najboljim scenariom proglašen je onaj iz serije "Vojna akademija", najbolji direktor fotografije je Predrag Jočić iz serije “Selo gori....” i “Sumnjiva lica”, a najbolji kostim uradila je Ivanka Krstović iz serije “Santa Maria della Salute”. Iz iste serije je i najbolja muzika Vojkana Borisavljevića, a najbolji montažeri su uradili TV seriju “Sumnjiva lica”.

 

foto: Promo

Osim glavnih nagrada, dodeljene su i Povelje za zapažene ulogu u serijama učesnicama, a među laureatima su glumci: Adrija Kuzmanović i Tamara Krcnović (Sumnjiva lica), Marko Janketić i Elizabeta Đoreska (Ubice mog oca), Milan Kalinić i Jovana Balašević (Nemoj da zvocaš), Đorđe Stojković i Anđela Jovanović (Vojna akademija) Maja Šarenac i Nemanja Oliverić (Komšije) i Joakim Tasić i Milica Grujičić (Santa Maria della Salute).

 

foto: Promo

Na prvom danu FEDIS Festivala, u hotelu Zepter na Terazijama, koji će svečano otvorio prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par Andriji i Anđelki, i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji Milutinu Mimi Karadžiću, nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji glumcu Lazaru Ristovskom i upriličen Nelina čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona.

makonda-tracker