Jedinstvena manifestacija

Festival igranih serija FEDIS 17. i 18. oktobra u Domu omladine Beograda

0

Ovogodišnji 7. medjunarodni Festival igranih serija FEDIS održaće se 17. i 18. oktobra kao jedinstvena manifestacija ove vrste u regionu koja slavi, promoviše i nagrađuje igrani televizijski program.

foto: promo
foto: promo

17. oktobra u Hotelu Zepter (Terazije 10) biće upriličeno svečano otvaranje Festivala i čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona. Pravo učešća prema rečima osnivača i direktora Jugart-a Nenada Milenkovića imaju sve TV serije premijerno prikazane protekle godine u zemlji i regionu a to je 8 TV ostvarenja iz Srbije (Sumnjiva lica, Santa Maria Dela Salute, Selo gori, a baba se češlja, Vojna akademija, Ubice moga oca, Andrija i Andjelka, Nemoj da zvocaš i Komšije) kao i 2 TV ostvarenja iz regiona (Gorčilo (CG), Zlatni dvori (HR)). Festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik Zlatne antene za režiju, Darko Bajić. Prve večeri biće dodeljena i Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji i Zlatna antena za sveukupan doprinos Tv produkciji.

 

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u velikoj sali Doma Omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela nagrada ZLATNA ANTENA u 12 kategorija: najbolja tv serija, najgledanija tv serija, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji glumački par, najbolja režija, najbolji scenario, najbolja fotografija, najbolji kostim, najbolja montaža, najbolja muzika – na osnovu mišljenja stručnog žirija 7. FEDIS-a. Tradicionalno uz nagrade biće dodeljene i povelje za zapažene epizodne uloge u TV ostvarenjima. Posle svečane ceremonije biće upriličen i koktel i druženje za aktere, dobitnike nagrada, direktore TV produkcija i ugledne zvanice iz sveta kulture, kinematografije, biznisa i predstavnike medija.

makonda-tracker