u susret sajmu knjiga

Njgovo delo je brzinom munje postalo bestseler: Poznati španski pisac ekskluzivno u Beogradu

0

Na predstojećem 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će se održati od 22. do 29. oktobra 2017, ekskluzivni gost Lagune biće ugledni španski pisac Ildefonso Falkones. 

foto: Promo
foto: Promo

Ildefonso Falkones se proslavio romanom „Katedrala na moru“ i postao svetski bestseler pisac. „Katedrala na moru“ je napisana kao omaž svim ljudima koji su učestvovali u pedeset četiri godine dugoj gradnji jedne od najlepših ikada sagrađenih crkava. Ovaj istorijski roman postigao je izvanredan i neočekivan uspeh i preveden je u četrdeset zemalja. Osvojio je brojne nagrade od kojih su samo neke: „Euskadi de Plata“ 2006. za najbolji roman na španskom jeziku, „Que Leer“ 2007. za najbolju knjigu, najprestižnija italijanska nagrada „Giovanni Boccaccio“ 2007. za najbolji strani roman. Drugi roman „Fatimina ruka“ objavljen je u junu 2009. godine u Španiji i odmah je osvojio špansku publiku.

 

Sa više od sedam miliona prodatih primeraka knjiga, Falkones je postao jedan od najpopularnijih španskih pisaca u svetu. U svom novom romanu, „Naslednici zemlje“, autor se vraća atmosferi svog legendarnog romana „Katedrala na moru“ i svojim čitaocima poklanja željno iščekivani nastavak.

 

Ekskluzivno za Sajam knjiga Laguna će objaviti „Naslednike zemlje“ u dva toma, dok će pisac lično predstaviti knjigu i družiti se sa čitaocima.

 

„Naslednici zemlje“ je po oceni eminentnih svetskih književnih kritičara „dobar istorijski roman koji uspeva da prenese čitaoca u atmosferu prošlih vremena“, dok je najbolje u romanu to „što je stvoren gotovo magičan svet jedne još prepoznatljive Barselone, ali čija je prošlost nepoznata. Falkones je otkriva, prikazuje njene draži i približava nam je u visprenoj igri paralelizama“.

 

Gostovanje Falkonesa na Sajmu knjiga jedinstvena je prilika da se srpski čitaoci upoznaju sa savremenim španskim piscem i njegovim novim romanom, kao i sa ostalim naslovima koji su mu doneli svetsku slavu.

makonda-tracker