skupljate li poene?

Samo ne autom se posle Beograda širi i na Novi Sad

0

Do novog izazova Samo ne autom ostalo je još tri dana, a prijave za učesnike produžene su do četvrtka 21. septembra, do 18h. Predstojeće takmičenje, koje će se održati u petak 22. septembra, na Dan bez automobila, po prvi put će se proširiti na još jedan grad, jer se pored Beograda u izazov uključuju i kompanije i institucije iz Novog Sada.

foto: Promo
foto: Promo

 

„Sada već treći put za redom, akcijom „Samo ne autom“ promovišemo održivu urbanu mobilnost i skrećemo pažnju javnosti na sve veće saobraćajne gužve, zagađenje, globalno zagrevanje i zdravstvene probleme koje donosi transport motornim vozilima. Cilj nam je da na Dan bez automobila, 22. septembra, Beograđane i Novosađane podstaknemo da makar jedan dan ne dođu na posao autom, da bi uvideli prednosti bicikliranja i razmislili o alternativnim sredstvima prevoza,“ izjavio je Vladimir Ćurčić iz udruženja „Bajsologija“.

 

Kompanije, institucije i organizacije mogu prijaviti timove sa minimum tri učesnika, a učešće u takmičenju, koje će trajati ceo dan, je besplatno.

Takmičari će preko besplatne aplikacije STRAVA sakupljati poene tako što će na putu od kuće do posla, i u povratku, voziti bicikl, ići peške, na rolerima, skejtu ili trotinetu a kompanije i pojedince sa najviše pređenih kilometara, kao i kompanije sa najvećim brojem prijavljenih takmičara, očekuju nagrade.

 

Samo ne autom izazov organizuju udruženja „Bajsologija”, „Ulice za bicikliste“ i „Novosadska biciklistička inicijativa“ pod okriljem projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, čiji nosilac je Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa UN za razvoj. Projekat je zasnovan na „izazovima“ za pronalaženje inovativnih načina za borbu protiv klimatskih promena na nivou lokalnih samouprava. Podršku u sprovođenju izazova Samo ne autom pruža i dugogodišnji partner biciklističkih udruženja, fondacija Heinrich Böll.

 

Za više informacija o akciji i takmičenju posetite sajt http://bajsologija.rs/samo-ne-autom/


 


 


 


 


 

makonda-tracker