18. septembra u velikoj sali doma omladine

Beskomprimisan umetnički put velikog prijatelja Beograda: Sećanje na legendarnog Granta Harta

0

U ponedeljak 18. septembra u Velika sala Doma omladine Beograda u 20 sati - sećanje na Granta Harta, velikog autora savremene američke rok muzike, koji je preminuo 13. septembra...

foto: Promo
foto: Promo

Kroz svoj rad u grupama Husker Du i Nova Mob, odlučujuće je doprineo stvaranju alternativnog rok zvuka i "amerikane". Njegov beskomprimisan umetnički životni put, prepun uspona i padova, legendaran je.

 

Neke od pesama koje je potpisao sa grupom Husker Du, promenile su naše shvatanje šta se sve može iskazati kroz rokenrol – "Diane", "Pink Turns To Blue", "Girl Who Lives On Heaven Hill", "Every Everything", "Green Eyes", "Flexible Flyer", "Sorry Somehow" i "Don't Want To Know If You Are Lonely", bile su svojevremeno najstrastvenije pesme koje ste u sred usamljeničkih osamdesetih mogli čuti.

 

Sa Bobom Mouldom činio je najuzbudljiviji kreativni duo na sceni, neku vrstu underground pandana Džonu Lenonu i Polu Makartniju, koji su ih očito inspirisali.

 

Bio je prijatelj Beograda, u kome je više puta nastupao, pa i u nekim trenucima kad nam niko nije dolazio. O neizbrisivom tragu i uticaju na generacije muzičara koji su došli kasnije, govoriće poštovaoci i ljudi koji su ga upoznali.

 

Biće prikazan i dokumentarni film "Every Everything: The Music, Life & Times of Grant Hart", reditelja Gormana Bekarda.

makonda-tracker