Takmičari iz više od 10 zemalja

Besplatni koncerti na prvom Vinskom maratonu Srbije

0

Po prvi put u Srbiji se organizuje veliki Vinski maraton, koji će biti održan 23.
septembra na Paliću. Ova manifestacija je namenjena svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu, gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi!

foto: Promo
foto: Promo

Pored odličnog vina, najvažniji začin svake zabave je muzika, tako da će takmičari, posetioci, Subotičani i njihovi gosti moći da uživaju u sjajnim besplatnim koncertima bendova koji su pažljivo odabrani i prilagođeni karakteru i senzibiltetu manifestacije. Zvuci regea, rock'n'rolla, bluza, džeza, akustične i instrumentalne muzike će na pravi način upotpuniti uživanje u sadržajima koje će ponuditi Vinski maraton.


Veoma popularna beogradska rege grupa Del Arno Bend, će svojim autorskim pesmama i na Vinskom maratonu, kao i prethodnih 30 godina, širiti poruke ljubavi, tolerancije i pozitivne energije.

 

The Beatles tribute bend The Bestbeat će na pravi način oživeti velikane rock muzike. Pored toga što sviraju na identičnim instrumentima i pojačalima koja su i Bitlsi koristili, oni nastupaju i u identičnim odelima ove legendarne grupe. Zbog kvaliteta izvođenja uvršteni su među 30 najboljih The Beatles tribute bendova na svetu u šta će se uveriti i publika na Paliću.

 

Poseban muzički ugođaj prirediće i grupa Fish in oil. Oni već 25 godina izvode električnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluesom, free jazzom, punkom, slobodnom improvizacijom, rock'n'rollom.

foto: Promo

Pored beogradskih bendova na bini kod Velike terase na Paliću nastupiće i bend džez odseka Muzičke škole Subotica, Iz principa. Na prvi Vinski maraton u Srbiji se već prijavilo preko 400 takmičara iz više od 10
zemalja, što je izvanredan uspeh za prvo izdanje manifestacije ove vrste u Srbiji. Vinski maraton se sastoji od Vinske trke i Trke uživanja, a svi zainteresovani se i dalje mogu prijaviti preko sajta www.vinskimaraton.rs. Vinska trka je namenjena profesionalnim sportistima i rekreativcima, a staza je dugačka 21,1 km i prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica na kojima će učesnici moći da probaju vina koja su napravljena od grožđa iz vinograda kojim su upravo protrčali.

 

Trka uživanja je besplatna i namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, a dugačka je 6 km. Uz uživanje u laganom trčanju ili šetnji kroz idilične predele, druženje na stazi i pijuckanje vrhunskih vina, jedna od glavnih odlika ove trke je karnevalski duh koji se ogleda u maštovitim kostimima učesnika. Učesnike sa najoriginalnijim i
najmaštovitijim kostimima očekuju posebne nagrade!

foto: Promo

Pored trčanja, rekreacije, uživanja u prirodi i odličnog muzičkog programa, sve posetioce i učesnike Vinskog maratona očekuju i brojni obilasci lokalnih vinarija sa stručnim vodičima, mnoštvo zanimljivih i edukativnih predavanja i vinskih radionica, degustacije najboljih vina uz lokalne specijalitete, kao i zabavni program za sve uzraste. Biće organizovane trke u kotrljanju buradi, trke s punim čašama vina, veseli Vinski brod će ploviti jezerom uz zvuke tamburice i degustaciju vina, a pobednike ovih zabavnih takmičenja očekuju i vredne nagrade.

 

Vinske trke su veoma popularne već godinama u mnogim vinskim regijama u svetu i privlače veliki broj gostiju. Jedna od najvećih i najrazvijenijih vinskih regija u Srbiji je svakako Palić, čije će vinarije i salaši od 22. do 24. septembra ugostiti brojne posetioce prvog Vinskog maratona. Ova manifestacija je jedinstena u Srbiji i kreiraće do sada nedoživljeno turističko

iskustvo, što će u značajnoj meri podstaći ekonomski razvoj i povećati turistički potencijal, pre svega, lokalne zajednice.

 

Pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, značaj manifestacije
su prepoznali i dali punu podršku Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

makonda-tracker