Završeni Stari dani u Vranju

Nastupom orkestra Bakije Bakića pod upravom Ekrema Mamutovića završena je manifestacija Stari dani koja je otvorena 18. avgusta u Vranju.
0
1 / 9

Događaj je pratilo oko 30.000 posetilaca. U okviru muzičkog programa manifestacije koji je održan na platou pored Doma kulture u Vranju, posetioci su, između ostalih, imali priliku da vide odlične koncerte Zvonka Bogdana u pratnji vojvođanskih tamburaša, zatim nastupe Ferusa Mustafova, orkestra Marka i Bobana Markovića, Kala i Sanje Ilića i Balkanike. Za mlađu publiku, nastupili su beogradski bend Vrooom, kao i DJ Flip, a posebno emotivan koncert održao je bend Partibrejkers.

Usled velikog interesovanja posetilaca, organizatori manifestacije Stari dani su produžili muzički program za jedan dan. Tako je juče održan doček zvanično najboljeg trubačkog orkestra na svetu, orkestar Bakije Bakića pod upravom Ekrema Mamutovića, trubača koji je ovenčan i titulom prve trube ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči.

Nastup je održan ponedeljak veče, u 20 časova, na centralnoj bini na platou ispred Doma kulture u Vranju. Svojim odličnim nastupima i raznolikim muzičkim stilovima, izvođači su u potpunosti preneli ideju organizatora povezavši stare dane iz vremena Bore Stankovića i sadašnji trenutak.

Različite generacije posetilaca, zajedno su uživale uz muziku tamburaških, trubačkih, etno i rokenrol izvođača. Zadovoljstvo posetilaca i izvođača obavezuje organizatore da nastave da istražuju postavljeni koncept i da za manifestaciju koja će biti održana naredne godine ponovo pripreme program koji će doneti oduševljenje i podsticati na razmišljanje i traganje. Ulaz na sve koncerte je bio besplatan, a u okviru pratećeg programa manifestacije, održan je salon knjiga, promocija knjige Razglednice iz Vranja Čede Minića, revija dokumentarnog filma, video-instalacija Amam Esre Ersena, izložbe, performansi, etnobazar i promocija autohtone vranjanske kuhinje.

Organizator festivala Stari dani je grad Vranje, a na ovaj način se rodni grad Bore Stankovića i poznatog trubača Bakije Bakića velikim slovima upisuje na mapu značajnih kulurnih manifestacija u Srbiji i regionu.

makonda-tracker