900.000 ljudi na Belgrade Beer Festu

0
Poseta na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji je održan od 18. do 22. avgusta na Ušću, premašila je sva očekivanja, pa i prognoze Beogradske kulturne mreže, koja je producent festivala.

Po redovnim merenjima oko ponoći, kada je gužva bila najveća, kroz Ušće je, tokom pet festivalskih večeri, prošlo oko 900.000 ljudi. Belgrade Beer Fest je time postao najmasovniji evropski festival. Posle pet dana i posle nastupa četrdeset izvođača, Belgrade Beer Fest zatvoren je u nedelju veče izvanrednim koncertom grupe Van Gog, nastupom DJ Mausa i DJ Lapca kao i takmičenjem u brzom ispijanju piva Lavovski cug.

Pivopije su se nadmetale u nekoliko kategorija, pilo se Lav pivo iz 0,5 litara krigle i držali su se bokali sa pivom ukupne težine 3,2kg. Pobednici po kategorijama su: Vladimir Marković, brzo ispijanje piva u kategoriji muškarci pojedinačno, kriglu od 0,5 litara popio je za 2,4 sekunde. Drugi je bio Krsto Erić sa vremenom 2,45 sekundi, a treći Nikola Nešković sa 2,50 sekunde. U ženskoj konkurenciji pobedila je Desa Grujović za vreme od 3,1 sekunde, a pratile su je Jovana Adamović sa vremenom 5,1 sekunda i trećeplasirana Milica Stojanović. U kategoriji ekipnog ispijanja piva četvrtu godinu za redom pobedila je ekipa Munze kojoj je bilo potrebno svega 13,8 sekunde da popije 1,5 litre Lav piva. U kategoriji držanja bokala sa pivom, Miloš Milinković iz Beograda, postavio je novi rekord festivala – 5 minuta i 12 sekundi. Pratili su ga Nikola Devetak i Filip Jovanović. U ženskoj konkurenciji držanja bokala sa pivom pobednica je bila Milica Stojanović sa 2 minuta i 12 sekundi, drugoplasirana Jovana Adamović i trećeplasirana Desa Grujović.

Tradicionalno, dodeljene su i nagrade najuspešnijim izlagačima na Festivalu. Beogradska kulturna mreža, producent festivala dodelila je nagrade u 4 kategorije:

Najbolje pivo Festivala – Jelen pivo, 6 godina za redom

Najbolja promocija – Lav pivo

Najljubaznije osoblje Festivala – Lav pivo

Najlepši štand na Festivalu – Amstel pivo

Recan fond za povraćaj i reciklažu limenki nagradila je Miloša Čičića biciklom od recikliranog aluminijuma, la ricicletta, kao pobednika nagradne igre koja se odvijala na štandu recan fonda na Festivalu.

TAGOVI: Beer fest
makonda-tracker