ne propustite

Prvi Piano City festival od 8. do 10. septembra u Novom Sadu

0

Prvi festival *Piano City Novi Sad* biće održan od 08.do 10. septembra u organizaciji udruženja Mistyland, na čelu sa pijanistima i nastavnicima Akademije umetnosti Novi Sad, Majom Alvanović i Kostom Jevtićem i uz podršku distributera klavira Kawai Srbija.

foto: promo
foto: promo

Piano City je međunarodna franšiza i već godinama se održava u evropskim kulturnim centrima Berlinu, Milanu i Napulju. Novi Sad kao buduća evropska prestonica kulture 2021. ulaskom u mrežu Piano City dobija priliku za još veću vidljivost na kulturnoj mapi Evrope. Grad slavne pijanističke tradicije koju su utemeljile Akademija umetnosti Novi Sad, i škole Isidor Bajić i Josip Slavenski savršeno je mesto za Piano City kao veliko muzičko slavlje.

 

Piano City dovodi u Novi Sad preko 60 pijanista iz celog regiona i gradu poklanja više od 70 koncerata na 21 lokaciji. Novosađani će imati priliku da tokom tri dana vikenda uživaju u klasičnoj, džez, filmskoj, fank, pop, world music i autorskoj muzici.

 

Festival će biti otvoren u Sinagogi spektaklom „Tri klavira dvanaest ruku“, nakon čega će nastupiti jazz kompozitor i pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka (Serbian Jazz Bre!, Woodcock group, Coolares...).


Zahvaljujući podršci Zavoda za kulturu Vojvodine Piano City dovodi i internacionalne pijanističke zvezde: Zlatu Čočievu (Moskva/Salcburg/Majami) koja će 10.septembra zatvoriti festival koncertom u Sinagogi i Daria Kandelu (Italija) umetničkog direktora Piano City festivala u Napulju koji će nastupiti u Atrijumu Muzeja Vojvodine 09. septembra, uz podršku Ambasade Italije.

 

Zaštitni znak Piano City koncepta su kućni koncerti koje pijanisti priređuju u svojim domovima a kojih će na prvom novosadskom Piano City festivalu biti šest.

makonda-tracker