Nesvakidašnja promocija

Sin haosa uzeo zalet i napisao najlepšu odu – Njoj: Peto godišnje doba

0

Promocija romana "Peto godišnje doba" Nenada Rackovića biće održana u petak 25. avgusta u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

foto: Promo
foto: Promo

O romanu u kojem je "sin haosa uzeo zalet i napisao najlepšu odu – Njoj" govoriće pisci Dragan Velikić, Marko Vidojković, Vladimir Tabašević i autor Nenad Racković.

Nenad Racković je poznati umetnik, glumac, performer… Posle knjiga "Aspirin", "Knjiga recepata" i "Nesavladiva priča", upisanih na listu nezaobilazne andregraund literature Balkana, multimedijalni umetnik sklon najrazličitijim javnim nastupima predstavlja novi roman "Peto godišnje doba".

Poznatog umetnika žena izbacuje iz kuće i on provodi godinu dana (četiri godišnja doba) sa skejterima na beogradskom asfaltu. Danju i noću, na žezi ili po snegu, "na dasci" će sprovesti čitaoca kroz lavirint jedne ljubavne priče.

Pohvale za Rackovićev roman stigle su od vodećih imena savremene srpske književnosti.

Roman 'Peto godišnje doba'‟, kaže Dragan Velikić, 'čine prizori iz života Nenada Rackovića, koji ispisuje jedinstven bedeker o našem vremenu i prostoru". Prema Velikićevim rečima, 'autor to čini beskompromisno, ne štedeći sebe ni fizički ni psihički, brišući granicu između života i umetnosti, tako da njegov vlastiti život postaje umetničko delo".

Marko Vidojković je zabeležio da smo "zahvaljujući vanrednoj duhovnosti, duhovitosti, darovitosti i upornosti Nenada Rackovića, koji je ne samo jedan od simbola grada već i siloviti ambasador njegovog podzemlja, bogatiji za jedno remek-delo", a Vladimir Tabašević je između ostalog primetio da je "Rackovićev stil brzina, a strah koji osećamo dok čitamo najbrži način da se preživi – Peto godišnje doba."

foto: Promo

Muziku će puštati DJ Triki, a publika će imati priliku da uživa i uz točeno pivo Kaš. Na kraju promocije obradovaćemo tri posetioca poklonom koji je pripremio Palmas boutique. Skejt nije obavezan.

makonda-tracker