Dobro došli

Vodič kroz 15. Belgrade Beer Fest

0

Zahvaljujući Belgrade Beer Festu, glavni grad Srbije će od 16. do 20. avgusta postati prestonica najbolje zabave i druženja u regionu. Beogradsko Ušće je u potpunosti spremno da primi više od pola miliona posetilaca, a kapije se otvaraju u sredu 16. avgusta od 18 sati...

foto: Promo
foto: Promo

Posetioci će prvog dana od 18 sati moći da uživaju u koncertima bendova Viva Vops, Kluz, Artorius, Death Saw, a potom od 21:15 sat i u nastupima grupa Van Gogh, Stereo Banana, Asian Dub Foundation i Galije.

 

Muzički program, u okviru koga će nastupiti 37 grupa, će se odvijati na dve bine - Main Stage i Innovation Zone - u sredu, četvrtak i nedelju od 18 do 2 sata, a u petak i subotu od 18 do 4 sata. Festivalski prostor je veličine oko 50 hektara, a obezbeđena su dva ulaza sa Bulevara Nikole Tesle i jedan sa strane Keja, kao i tri posebna izlaza.

 

Tokom trajanja festivala u sredu, četvrtak i nedelju u periodu od 17 do 04 časa odnosno do 06 časova u petak i subotu, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Ušće i Bulevar Nikole Tesle od Bulevara Mihajla Pupina do ulice Trešnjinog cveta, a linije gradskog prevoza će saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina. I ove godine, za sve posetioce je organizovan besplatan prevoz, u okviru akcije "Društvo, ko vozi kući?",u okviru Belgrade Beer Fest-a. Cilj je promovisanje važnosti odgovorne konzumacije i bezbedan povratak posetilaca sa festivala.

foto: Promo

Besplatan prevoz će se obavljati do četiri ključne tačke u Beogradu - glavna Železnička stanica – Sajam – Banovo brdo, Trg Republike, TC Piramida i linija do Zemunskog keja. Autobusi će kretati svakih pola sata sa jasno obeleženih stanica kod Ušća i voziti u sredu, četvrtak i nedelju od 19.30 do 02.30h, a u petak i subotu od 19:30 do 4:30 sati. Drugu godinu zaredom organizovan je i besplatan prevoz za posetioce iz Novog Sada, Niša i Kragujevca.

 

Više od 200 vrsta piva će biti predstavljeno na 29 štandova, a u jubilarnoj godini organizatori su se potrudili da svoje goste obraduju i novim zonama posvećenim avanturi i uživanju u najrazličitijim pivskim brendovima. Tako će se na jednom mestu naći neverovatni mirisi i ukusi pivskog sveta namenjeni posetiocima naklonjenih tradiciji, ali i onima koji su spremni da se upoznaju sa najinspirativnijim dostignućima pivske industrije. Gostionica na otvorenom biće prava pivska i gastronomska oaza koja će dočekati posetioce festivala u najvećoj open air zoni i specijalno dizajniranom prostoru sa 1.500 sedećih mesta. Najsadržajnija do sada zona Craft Land, posvećena je najnovijim trendovima u proizvodnji zanatskog piva.

 

Različitost ukusa, tekstura, aroma i boja koje definišu craft piva učiniće Craft Land pravim rajem za pivske entuzijaste. Prostire se na čak 1.200 m2 centralnog dela Ušća i objedinjuje, na jednom mestu 20 craft pivara iz zemlje i regiona. Preko 200 pivskih brendova, na prvom samitu evropskih pivskih nacija, objedinjeno je u zoni Embassy of Beer, čiji je domaćin Holandija. U zoni Drink Store posetioci će moći da uživaju u pivima sa geografskim poreklom.

 

Svi posetioci koji imaju Visa beskontaktnu platnu karticu bilo koje banke će moći na čak sto terminala da plaćaju brzo, sigurno i pouzdano bez zadržavanje prilikom plaćanja i bez čekanja u redovima.

foto: Promo

Beer Fest iz balona

 

Posetioci platoa na Ušću, će već u ponedeljak, 14. avgusta moći da osete deo atmosfere predstojećeg festivala, u akciji Beer Fest from Balloon. U intervalu od 18 do 20:30 sati na platou ispred Šoping centra Ušće, posetioci koji donesu limenke za reciklažu i tačno odgovore na šest pitanja (tri pitanja vezana za reciklažu limenke i tri pitanja za Beer Fest) moći će da uživaju u pogledu na Ušće iz velikog toplovazdušnog balona. Organizatori pozivaju sve posetioce da na festival dođu dobro raspoloženi i spremni za zabavu, a sve drugo što je potrebno za nezaboravan provod očekuje vas na Ušću od 16. do 20. avgusta.

 

Dobro došli na 15. Belgrade Beer Fest!

makonda-tracker