muzika i umetnost

Neno Belan & Fiumens: Izložba fotografija“Jer je pjesma dio nas – mojih 10 godina”

0

U sredu, 16. avgusta 2017, u 20 sati, u riječkoj galeriji Juraj Klović biće otvorena  izložba koncertnih rok fotografija Anamarije Vartabedijan.

foto: Anamarija Vartabedijan
foto: Anamarija Vartabedijan

Anamarija Vartabedijan ovom izložbom obeležava deset godina prijateljstva i fotografisanja Nene Belana & Fiumensa, kojima je poslednjih godina i službeni fotograf.

 

Na izložbi će se naći izbor najboljih šezdeset fotografija velikog formata koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Srbiji i Hrvatskoj u gradovima kao što su: Beograd, Kragujevac, Zagreb, Šibenik, Varaždin i Split. Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i dva velika koncerta u Domu sportova u Zagrebu održana 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana i 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens.

 

Osim ovih fotografija, moći će da se vide i fotografije gostiju s ta dva velika koncerta: Josipe Lisac, Zorice Kondže, Maje Posavec, Massima, vokalnog sastava Akvarel, Ivana Pešuta, Vlade Matulića

 

Izlozba se priredjuje povodom dvadeset godina zajedništva benda i nagrade - Zlatni grb Grada Rijeke koja je ove godine dodeljena bendu.

 

foto: Anamarija Vartabedijan

 

Ove godine Anamarija obeležava i deetogodišnji rad na afirmaciji i prezentovanju umetničkog izraza u žanru dokumentarne koncertne rok fotografije, koji je dokazan kroz kontinuiranu izložbenu aktivnost sa projektom Rock Momenti u muzejima, galerijama i kulturnim centrima širom Srbije i regiona. Njene fotografije su otisak trenutka i autentična prezentacija događaja, atmosphere i ličnosti, nastojanje da se sa koncerta prenese sopstveni doživljaj emocije, energije, poruke i ideje rokenrola koja uvek otvara mogućnost postojanja slobode i boljeg sveta.

 

makonda-tracker