od 21. do 27. SEPTEMBRA

Između platonske i fizičke ljubavi: Ne propustite romatničnu priču koja vas neće ostaviti ravnodušnim (FOTO)

0

Filmska jesen u Beogradu počinje „Vetrom“ . Dvorana Kulturnog centra biće jedini bioskop u kom će se u Beogradu prikazivati ova romantična priča.

foto: Promo
foto: Promo

„Vetar", dugometražni igrani film rediteljke Tamare Drakulić, svetsku premijeru imao je na filmskom festivalu u Torinu, nakon čega su usledela prikazivanja na priznatim festivalima poput Geteborga i BAFICI-ija, koji se izdvaja kao najznačajniji festival u Latinskoj Americi. Na festivalu Terra Di Cinema (Sicilija), Igor Đorđević je uz petoricu kolega iz celog sveta, bio nominovan za najboljeg direktora fotografije.

foto: Promo

Film je nagrađen nagradom žirija za najbolji srpski film na ovogodišnjem beogradskom FEST-u.

 

Film će od 21. do 27. septembra ekskluzivno biti na repertoaru Dvorane Kulturnog centra, a autorski tim biće tu svako veče da posle filma publika podeli utiske sa njima.

 

foto: Promo

Priča prati trenutak prelaska devojčice, koja odrasta bez majke, u devojku, tokom jednog letnjeg raspusta. Istražujući odnos platonske i fizički ostvarene ljubavi i intimni sadržaj koji se kroz njih razmenjuje, diskretno se kao tema provlači i sukob na relaciji ćerka – otac.

foto: Promo

Film je snimljen na Adi Bojani po priči “Zmajevi”, scenaristkinje Ane Rodić. U filmu igraju Tamara Stajić, Darko Kastratović, Eroll Bilibani i Tamara Pjević. Direktor fotografije je Igor Đorđević, montažerka filma je Jelena Maksimović. Art direkciju je postavila Dragana Dobrić, a sound design uradio je Jakov Munižaba. Muziku za film su komponovali bend Halftones i kompozitorka Maja Ćurčić. Produkcija Jelena Angelovski, Monkey Production.

 

Prikazivanje filma prati izložba fotografija "VETAR – između piksela". Izložbu čine odabrane fotografije sa snimanja a autori su članovi filmske ekipe: Tamara Stajić, Igor Đorđević i Eroll Bilibani.

 

Distribuciju potpisuje Fame Solutions.

makonda-tracker