olakšaćete sebi život

Ovaj trik će oduševiti sve domaćice: Pri kuvanju jaja, OBAVEZNO dodajte sodu bikarbonu - efekat je FENOMENALAN!

0
Dok se pripremamo za farbanje uskršnjih jaja, otkrivamo vam jedan veoma koristan trik.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako stručnjaci objašnjavaju, najlakše se ljušte jaja stara između sedam i osam dana.

 

Međutim, ako niste sigurni jesu li jaja koja ste kupili toliko stara, možete primeniti sjajan trik iskusnih domaćica: dodati kašiku sode bikarbone!

 

Tufnica do tufnice: Hit 3D ideja za ukrašavanje uskršnjih jaja (VIDEO)

 

Na taj način, jaja će biti vlažna baš kao ona najsvežija i nakon kuvanja ćete ih oljuštiti bez ikakvih poteškoća.

 

Takođe, ukoliko želite da zaštitite jaja od pucanja, ostavite ih da odstoje na sobnoj temperaturi ili ih nakon vađenja iz frižidera spustite u toplu - nikako vruću - vodu na nekoliko minuta.

 

Ako još ne znate kako da dekorišete svoja uskršnja jaja, pogledajte ovu galeriju fotografija.

 

 

1 / 7 Foto: Video screenshot

 

Saznajte za šta još možete da koristite sodu bikarbonu

 

 

makonda-tracker