Napravite sami

Pletena kugla za jelku: Mekani ukras sa tajnim sastojkom, u pravo vreme, za najlepši praznik (UPUTSTVO)

0
Unikatni ukras ispunjen ljubavlju - izvanredna mekana kuglica koja može ulepšati i vaš dom!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Još 5 dana ostalo je do novogodišnje noći i vrlo verovatno ste već ukrasili svoju jelku", piše Valentina. "Ali uvek ima mesta za dodatne ukrase, tako je bar u našoj kući!"

Ukoliko poželite da ove godine vaša jelka izgleda drugačije, jedan od predloga je da ispletete ukrase u obliku kugli. Za pletenje možete koristiti i ostatke vunica od pletiva koje ste radili tokom godine, pa će vas tako ukrasi podsećati na proteklu godinu i zanimljive radove koje ste ispleli."

Jednorog jelka: Hit među novogodišnjim dekoracijama! (FOTO, VIDEO)

Pri izboru vunice za novogodišnji ukras, odlučila sam se za diskretno svetlucavu vunicu (sastav: 92 odsto akril, 8 odsto poliester), koja mi posebno dopala zbog svoje mekoće (vunice koje u svom sastavu imaju metaliziranu nit obično nisu tako mekane).

 

Za pletenje sam koristila 5 igala broj 3 i heklice broj 2,5. Takođe, za izradu pletene ukrasne kugle potrebno je da imate kuglu od stiropora ili plastičnu providnu kuglu koja će obezbediti da ukras ima željeni oblik. Za ukrase prikazane u ovom postu koristila sam kugle od stiropora prečnika 7,5-8cm (kupljene kod Kineza, pa iz tog razloga nisam sigurna koji je prečnik)."

makonda-tracker