Jedna od prostorija u kojima provodimo najviše vremena je svakako kuhinja. Tu nastaju najlepši mirisi i ukusi, pa je veoma bitno da bude funkcionalna i praktična kako bi nam bilo lakše da se snađemo.
Jedan od osnovnih trikova za uređenje enterijera jeste pravilo trougla odnosno da frižider, sudopera i šporet budu postavljeni u obliku trougla kako bismo mogli da se krećemo brzo i bez nepotrebnih prepreka i sudaranja.
Između svake "stranice" trougla bi trebalo da bude između 1,2 do 2,7 metra, a ako ovako organizujemo svoju kuhinju moći ćemo brže i efikasnije da pripremamo hranu i kuvamo.
U prostoru ovog nevidljivog trougla ne bi trebalo da se nalaze velike prepreke (ormarići, prolazi), a s druge strane, kada smo ovako organizovali kuhinju, moći ćemo bolje da osmislimo i ostatak ovog dela kuće.
Prilikom pravljenja ovakvog razmeštaja u vašoj kuhinji, najbolje je da frižider postavite što bliže ulazu kuhinje, kako ne biste narminice nosili kroz celu kuhinju.
Sudopera postavite između frižidera i šporeta ako je to moguće, jer će tako priprema i čišćenje biti logični.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?





