promo

Uticaj klime na zdravlje: Postoji li način da se bezbedno rashladite?

0

Tokom vrelih letnjih dana, klima uređaji su nezamenjivi za održavanje prijatne temperature u domovima i kancelarijama. Međutim, neprestano korišćenje klima uređaja može negativno uticati na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

Suv vazduh može izazvati iritaciju sluzokože nosa i grla
Suv vazduh može izazvati iritaciju sluzokože nosa i grlafoto: Promo

Evo kako klima uređaji menjaju kvalitet vazduha i zašto je aroma difuzer savršeno rešenje za ove probleme.


Sušenje vazduha


Klima uređaji uklanjaju vlagu iz vazduha kako bi smanjili temperaturu, što može dovesti do suvoće vazduha. Suv vazduh može izazvati iritaciju sluzokože nosa i grla, što može rezultirati kašljem, grebanjem u grlu i zapušenim nosem.


Povećanje prisustva alergena i prašine


Klima uređaji mogu cirkulisati prašinu, polen i druge alergene po prostoru, što može pogoršati simptome alergija i astme.

 

Aroma difuzer
Aroma difuzerfoto: Promo

Nakupljanje bakterija i virusa


Suv vazduh je pogodan za razmnožavanje bakterija i virusa, što može povećati rizik od infekcija i bolesti.


Prednosti korišćenja aroma difuzera


Aroma difuzer može efikasno rešiti probleme koje klima uređaji uzrokuju. Evo nekoliko ključnih prednosti korišćenja aroma difuzera:

  1. Vlaženje vazduha: Aroma difuzer vraća vlagu u vazduh, čime se smanjuje suvoća i iritacija sluzokože. Vlažan vazduh je zdraviji za disanje i smanjuje rizik od respiratornih problema.
  2. Neutralisanje neprijatnih mirisa: Dodavanjem eteričnih ulja, aroma difuzer može osvežiti prostor i neutralisati neprijatne mirise, uključujući miris duvanskog dima i mirise nakon kuvanja.
  3. **Antibakterijsko i antivirusno dejstvo**: Mnoga eterična ulja imaju prirodna antibakterijska i antivirusna svojstva, što pomaže u eliminisanju štetnih mikroorganizama iz vazduha.
  4. **Estetski i umirujući efekat**: Osim što poboljšava kvalitet vazduha, aroma difuzer može služiti i kao dekorativni element koji stvara prijatnu atmosferu u prostoru. Promena boja svetla može dodatno doprineti opuštanju i boljem raspoloženju.

 

Neprestano korišćenje klima uređaja može negativnneprestano korišćenje klima uređaja može negativno uticati na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoruo uticati na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru
Neprestano korišćenje klima uređaja može negativnneprestano korišćenje klima uređaja može negativno uticati na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoruo uticati na kvalitet vazduha u zatvorenom prostorufoto: Promo

Kako Aroma difuzer funkcioniše?


Aroma difuzer je jednostavan za upotrebu. Dovoljno je da u njega sipate vodu i dodate nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Difuzer zatim raspršuje mikrokapljice vode i ulja u vazduh, vlažeći ga i osvežavajući prijatnim mirisima. Radi na struju preko USB kabla, što ga čini praktičnim za korišćenje u bilo kojoj prostoriji.


Klimatizovani prostori tokom leta mogu postati neprijatni zbog suvoće vazduha i prisustva alergena. Aroma difuzer je idealno rešenje za poboljšanje kvaliteta vazduha, vlaženje i osvežavanje prostora. Danas i sutra, po veoma povoljnij ceni, OVDE i pozivom na 011/6 888 999 možete da poručite aroma difuzer za svoj dom i/ili kancelariju i olakšati i ulepšatio sebi vrele letnje dane pod klimom.

makonda-tracker