obavezno je ovako upotrebite

NIKAD je nemojte prosipati! Fenomenalan način da u svom domaćinstvu upotrebite vodu u kojoj se KUVAJU JAJA

0

Kada skuvate jaja, tu vodu nemojte bacati, već je iskoristite efikasno za važnu stvar u domaćinstvu.

vodu u kojoj su se skuvala jaja možete upotrebiti na efikasan i praktičan način kod kuće
vodu u kojoj su se skuvala jaja možete upotrebiti na efikasan i praktičan način kod kućefoto: Elena karetnikova/Shutterstock

Kad kuvate jaja, verovatno nakon toga vodu u kojoj su se kuvala jednostavno prospete. Međutim, to zaista  ne bi trebalo da radite, jer postoji mnogo pametniji način na koji biste mogli iskoristiti tu vodu.

 

Već je poznato da vodu od kuvanja testenine ne treba baciti.

 

Međutim, i voda u kojoj se jaja kuvaju može se iskoristiti na fenomenalan način!

 

Upotrebite ih za biljke!

 

Naime, biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi od kuvanja jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.

 

Neutralna zemlja, koja ima pH-vrednost između 6,0 i 6,5, nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.

 

Važno je jedino vodu od kuvanja jaja ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što se njome biljke zaliju.

 

slobodno vodu u kojoj su se kuvala jaja koristite za vaše biljke
slobodno vodu u kojoj su se kuvala jaja koristite za vaše biljkefoto: Followtheflow/Shutterstock

Može li se prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljke?

 

Da, lako je uočiti nedostatak kalcijuma kod biljaka.

 

Tada uglavnom nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom. Osim toga, biljka ne raste i listovi ostaju mali. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.

 

Bonus video

Zašto je dobar vitamin D3?

 

makonda-tracker