provereni

Traju po nekoliko sekundi i teraju bakterije: 5 trikova za čišćenje sa Tik Toka koji stvarno deluju

0

Na društvenoj mreži Tik Tok postoji mnogo caka koje bi trebalo da nam olakšaju život, a neke od njih nisu efikasne koliko deluje u zabavnim snimcima. Ove su, međutim, proverene!

Za izgreban pod često se preporučuje tik tok trik s teniskom lopticom
Za izgreban pod često se preporučuje tik tok trik s teniskom lopticomfoto: umaruchan4678/Shutterstock

Ako ste "skrolujući" po Tik Toku nailazili na tutorijale za čišćenje raznih površina u domu, sigurno ste poželeli da ih i sami probate. U mnogim slučajevima kada to pokušamo, rezultat ne bude ni približan onome što nam internet demonstrira kao jednostavno i uvek efikasno.

 

Međutim, ovi saveti pokazali su se kao vrlo delotvorni, a najbolje od svega je što gotovo da ne zahtevaju nikakav trud!

 

Jeste li probali neki od njih?

 

Problem: Misteriozni tragovi na podu

 

Rešenje: Ako ste na parketu, tarketu, laminatu ili pločicama primetili tragove koji podsećaju na ogrebotine, a zapravo su prljavština neobjašnjivog porekla, sve što je potrebnojeste da ih protrljate teniskom lopticom. U pitanju je bezbedan trik, kojim nećete dodatno oštetiti prljavu površinu jer će neće izgrebati niti koristite hemikalije!

 

Nekada odvodi izgledaju besprekorno čisto, ali se iz njih šire neprijatni mirisi zbog silnih nataloženih bakterija koje je moguće ukloniti popularnim tik tok trikom
Nekada odvodi izgledaju besprekorno čisto, ali se iz njih šire neprijatni mirisi zbog silnih nataloženih bakterija koje je moguće ukloniti popularnim tik tok trikomfoto: winnond/Shutterstock

Problem: Smrdljivi odvodi

 

Rešenje: Ako vam se iz odvoda i WC šolje vraćaju neprijatni mirisi, tiktokeri savetuju da ih uklonite tako što ćete u odvod sipati tri čepa tečnosti za ispiranje usta. Naime, ona će svojim antibakterijskim svojstvima kojima teraju loš zadah uništiti i klice u cevima, pa će vam dom mirisati svežije.

 

 

  • Problem: Fleke na tkanini

Rešenje: Umesto da bacite neki komad odeće ili prekrivate uflekan namštaj, uzmite kremu za brijanje i poprskajte njom mrlju. Ostavite da odstoji 30 minuta, pa dobro istrljajte i isperite. Vrlo brzo je više neće biti!

 

Trik za čišćenje fleka koji zapravo deluje
Trik za čišćenje fleka koji zapravo delujefoto: Shutterstock / HalynaRom

Problem: Šolja za kafu više ne može da se opere

 

Rešenje: Ako vaša bela šolja sada ima smeđe ili žute mrlje koji ne mogu da se oribaju, pomešajte četvrtinu šolje sode bikarbone s nekoliko kašičica vode kako biste napraviti gustu pastu, pa time istrljajte fleku.

 

 

  • Problem: Pribor za jelo izgleda mutno iako je čist

Rešenje: Ako imate mašinu za pranje sudova, namotajte oko kašika, viljušaka i noževa aluminijsku foliju i operite sudove na uobičajen način. Između folije i tečnosti za pranje doći će do hemijske reakcije zahvaljujući kojoj će pribor da se usija.

 

 

makonda-tracker