Kako se farbaju jaja KREP PAPIROM? Detaljno uputstvo KORAK PO KORAK uz koje sigurno nećete pogrešiti

0

Ako vam je dosadilo klasično farbanje uskršnjih jaja evo super ideje da probate nešto novo 

foto: Youtube Printskrin / @bhg
foto: Youtube Printskrin / @bhg

Bliži nam se veliki hrišćanski praznik Uskrs ili Vaskrs, kako ga neki zovu. Tradicionalno domaćice počinju da skupljaju ideje za farbanje jaja, a ukoliko biste želeli da probate neku tehniku koju do sada niste, predlažemo vam da probate farbanje jaja krep papirom.

 

Ova tehnika nije preterano zahtevna, sve što vam je potrebno jeste nekoliko stvarčica i malo vremena. 

 

Jaja ofarbana krep papirom jedinstvena su zato što ni jedno nije iste boje, a šare koje ostaju takođe ih čine potpuno unikatnim.

 

 

Potrebno je:

 

  • krep papir u bojama koje želite
  • alkoholno sirće
  • bela ili obična jaja, skuvana
  • plastična flaša
  • zaštitne rukavice

 

Priprema:

 

Jaja operite i stavi da se skuvaju. Bilo bi dobro da budu bela jaja, ali mogu i ona žute boje. Kuvajte ih kao što to inače radite, a onda ih ostavite da se ohlade. Zatim uzmite plastičnu flašu i odsecite gornji deo.Ona će vam poslužiti za odlaganje ofarbanih jaja.

 

Uskršnja jaja, uskrs, uskršnja jaja
foto: Shutterstock

 

Krep papir isecite na kocke, tolike da jaja možete bez poteškoća da uvijete u njega. Sada stavite zaštitne rukavice i polako krenite u proces farbanja jaja.

 

U posudu srednje veličine sipajte sirće, pa u to ubacite krep papir u željenoj boji. Izvadite papir iz sirćeta, stavite ga na dlan, a zatim u njega umotajte jaje i odložite ga u plastičnu flašu koju ste pripremili.

 

Ovaj postupak ponavljate sve dok ne potrošite jaja koja ste planirali da farbate ovom tehnikom. Ostavite ih da stoje oko pola sata, a za to vreme boja će se slivati i mešati, tako da jaja neće biti ravnomerno ofarbana jednom bojom, već šarena.

 

Nakon toga pažljivo jaja izvadite iz flaše, uklonite krep papir i namažite ih krpom koju ste umočili u malčice ulja. Ona će tako dobiti lep sjaj i oduševiće sve koji ih budu videli.

 

 

Ceo postupak farbanja jaja krep papirom pogledajte u videu:

 

 

makonda-tracker