jednostvno rešenje

Kako da voće i povrće traju duže i zadrže SVE vitamine? Stručnjak otkriva šta je najvažnije pri odlaganju hrane

0

Paradajz je najbolje držati na sobnoj temperaturi, u posudi sa dovoljno vazduha. Ili, najbolje je ga je držati u frižideru, ali da bi se zaustavilo brže propadanje, paradajz postavite sa peteljkom okrenutom na gore...

foto: Promo
foto: Promo


Sveže paprike se mogu čuvati u frižideru u fioci predviđenoj za povrće, ali da biste očuvali svežinu i vlažnost presecite papriku na pola, sa strane ili na dnu, ali ne vadite seme... Paprika je puna vitamina C, pa je najbolje da je čuvate u zamrzivaču... Cela lubenica može da stoji na sobnoj temperaturi par dana, ali isečena mora da ide u frižider, prekrivena voštanim krpicama, i to samo na jedan dan. Ili može i više? Kajsije treba držati u frižideru, ali u kesi, kako se ne bi osušile... Saveti, saveti sa svih strana različiti, zbunjujući... Ali, dobra vest je da o ovome više ne treba da brinete.

 

Frižider
foto: Promo

 

Na jednostavan i elegantan način, sa rešenjima kojima je inspiracija bila priroda, „Beko“ novi ugradni uređaji vreme provedeno u kuhinji pretvaraju u uživanje. Oni su rezultat istraživanja potreba i želja upravo potrošača – šta je njima neophodno da im svakodnevni život bude lakši i da mogu da uštede. Vodilo se računa o svim aspektima korišćenja i rezultat je takav da su potrošači više nego zadovoljni — kaže Slobodan Prpoš trener u kompaiji „Beko Balkans“, čovek koji zna sve o „Beko“ ugradnim uređajima koji su stigli na naše tržište. On napominje da će potrošači biti posebno zadovoljni inovacijama kada je reč o frižiderima:

 

 Novom „HarvestFresh“ tehnologijom održava se proces fotosinteze u samom frižideru! Ovom tehnologijom, sveže namirnice se „osećaju“ kao da su i dalje u prirodnim uslovima, zbog čega je i nutritivna vrednost i vrednost vitamina A i C u namirnicima na visokom nivou. Jer, nova „HarvestFresh“ tehnologija zapravo oponaša ciklus sunca, pa zato namirnice ostaju sveže mnogo duže nego ranije. Kratko rečeno — duža svežina uz više vitamina.

 

Frižider
foto: Promo

 

Pored ove osobine, novi frižideri imaju i nove opcije - cirkulacija vazduha „AeroFlow“ za ravnomerno i nežno hlađenje, kao i „FreshGuard“, koja je zadužena za stvaranje visoke količine negativnih jona za najvišu moguću higijenu vazduha u frižiderskom prostoru. Sve ovo nam zapravo pravi i uštedu, jer kada odemo u nabavku, možemo da budemo sigurni da će voće i povrće ostati sveže, kao da je juče ubrano — kaže Slobodan Prpoš.

 

Zato, kompanija “Beko Balkans”, poziva svoje potrošače da isprate novu “Beko” nacionalnu kampanju koja traje do 31. jula 2022. U okviru kampanje, prilikom kupovine “Beko” frižidera sa “HarvestFresh” tehnologijom možete da ostvarite pravo na vaučer za kupovinu u marketima u iznosu od 5000 dinara. Više informacija o kampanji pronađite na ovom linku.

 

 

makonda-tracker