(FOTO)

U njegovom domu naći ćete bizarne komade nameštaja - stolica od SEDLA ZA KAMILE: Glumac uživa u svojoj RUSTIČNOJ OAZI

2

Dejan Lutkić je naš poznati glumac koji neretko glumi i negativce, ali je svejedno omiljen među publikom.

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Dejan Lutkić uživa sa svojom porodicom, suprugom Ljubinkom i ćerkama Anastazijom i Nađom.

 

Glumac živi u prostranom potkrovlju u srcu Zemuna, a njegov dom je uređen na jako lep i specifičan način, kakav retko možete videti u Srbiji.

 

Potkrovlje je u rustičnom stilu, sa specijalnim nameštajem. Iz dva dela je, pa su na spratu samo spavaće sobe, dok je dole prostrana dnevna soba, trpezarija i kuhinja i to sve bez vrata, baš kako je Dejanova supruga zamišljala.

 

- Oktobra 2002. godine poklopila su se dva termina. Moja supruga Ljubinka morala je u porodilište, baš kada smo unosili stvari u ovaj stan. Rodila nam se Anastazija i uselili smo se u dom o kojem smo oduvek maštali. Stereotipno zvuči, ali je istina: stan o kojem smo maštali izgledao je baš kao ovo potkrovlje. Zato smo bili potpuno oduševljeni kada nas je prijateljica, vlasnica agencije za nekretnine, jednog dana dovela da nam pokaže ovaj prostor. Želeli smo da donji deo bude skroz bez zidova, da samo kupatilo ima vrata. Supruga je dizajnirala kuhinju. Crtala je kako sve treba da izgleda, svaka polica. Jedino je bilo dileme oko crvene boje za pojedine zidove. Kako nigde do tada nisam imao priliku da vidim takvu nijaansu, strepeo sam kako će ispasti. Uz dogovor da odmah prefarbamo ako nam se ne dopada, upustili smo se u rizik ali se ispostavilo da je ta jarka crvena odličan kontrast toploj bež boji, kojom su obojeni ostali zidovi. Imamo vrlo sličan ukus, iako smo suštinski veoma različiti - prisetio se glumac svojevremeno za Story.

 

Dejan ističe da najviše vremena voli da provodi u kuhinji i za trpezarijskim stolom.

 

- Kako veoma dugo nisam imao trpezarijski sto, jer sam kao samac živeo u malim stanovima, kada sam ga konačno kupio postao mi je fetiš! Sedim za njim i pijem kafu, jedem, čitam... Uvezen je kao ručni rad iz Indije, a napravljen je od tikovine, veoma kvalitetnog drveta. Uz njega smo kupili, od istog materijala, sto za dnevnu sobu i još jedan manji za cveće. Imamo i policu za kuvare, moju omiljenu literaturu, jer mi je kuvanje hobi. Cuka odlično kuva, a ja se uhvatim varjače iz zadovoljstva - rekao je Dejan.

Kreativnost ovoj porodici ne manjka, te je glumac rekao da su veći deo nameštaja donosili sa različitih putovanja, pa im tako suncobran koji su doneli sa Tajlanda sada služi da pokrije kabl od klime.

 

Dejan čak ima iz Egipta sedla za kamile koja mu služe kao improvizovane dve stolice, a rado ističe da je njegov dom njegova oaza i da je jako srećan kad provodi vreme tu sa porodicom.

 

Društvu glumcu prave druge poznate ličnosti koje žive u komšiluku, te se on tako dosta druži sa Ljiljanom Blagojević i Sinišom Kovačevićem, kao i sa Sergejem Trifunovićem.

 

 

makonda-tracker