napravite sami osveživač prostora

INTERNET JE POLUDEO ZA OVIM TRIKOM: Evo kako da vaše kupatilo uvek ODIŠE SVEŽINOM - bez troška i napora!

0

Saveti za čišćenje koji nam pružaju maksimalni rezultat uz minimalni trošak vremena i novca uvek su dobrodošli.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedna mama iz Australije na Fejsbuku je podelila svoj trik za održavanje čistoće WC-a,ali nije ni slutila da će njen "as iz rukava" postati pravi viralni hit.

 

Podelila je fotografiju male plastične boce s vodom i objasnila kako ovaj trik može osigurati da toalet odiše svežinom.

Kako funkcioniše?

 

U malenu plastičnu bocu treba uliti tekućinu koja će se sastojati od iste mere vode i omekšivača za veš. Čep kojim zatvarate bocu prethodno izdubite kako bi se formirale malene rupice. Zatvorenu bocu potom stavite u svoj vodokotlić - i to je to! Kreatorka ovog trika tvrdi kako tako WC ostaje svež pri svakom ispiranju!

Neki su otišli dalje, pa su odlučili da u vodokotliće direktno izliju omekšivač. Britanska kompanija za čišćenje "Sadie's Professional Cleaning Services", naišavši na ovaj trik, klijentima je putem društvenih mreža poručila kako za njih to nije nešto novo, te da njihovi radnici već neko vreme primenjuju ovu proceduru u čišćenju WC šolje.

 

"Sipajte šoljicu omekšivača u vodokotlić i, svaki put kad pustite vodu, vaše kupatilo će zahvatiti talas svežine", napisali su na službenom Instagram profilu.

Nisu svi s oduševljenjem dočekali ovaj trik, pa tako vodoinstalateri upozoravaju kako može prouzrokovati više štete nego koristi i oštetiti cevi, ali i sam vodokotlić, budući da nije predviđeno da se nešto dodaje u njega.

 

 

 

makonda-tracker