UKRASITE SVOJ KUTAK

KREATIVNO, MAGIČNO, NEZABORAVNO: 6 BAJKOVITIH predloga za praznično uređenje vašeg doma (FOTO)

1

Ako još uvek razmišljate o najboljem načinu da ove godine ukrasite dom za praznike, evo nekoliko ideja ― predstavljamo vam top 6 trendova za praznično uređenje!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Alternativne jelke


Ukoliko u svom domu nemate mesta za veliku jelku ili jednostavno ne želite da se trudite oko postavljanja jelke, imate sreće jer su neobična božićna drvca ove godine jedan od najvećih modnih trendova kada je reč o prazničnom uređenju doma. U odnosu na klasične jelke, ne skupljaju prašinu, ne ostavljaju iglice i s lakoćom će se pozicionirati u svakom kutku doma, na vama je samo da izaberete onu koja je najviše po vašem ukusu i koja će se uklopiti u enterijer.

 

 

2. Praznični dekor od prirodnih materijala

 

Kao i proteklih sezona, praznični dekor napravljen od prirodnih materijala i ove godine vodi glavnu reč. Stolnjaci od lana, praznični ukrasi od papira, ukrasni predmeti od drveta ili buketi od suvog cveća osiguravaju prirodan i ležeran praznični izgled doma, daleko od kiča.

 

3. Oživljavanje retro dekora


Ljubitelji nostalgije kada je reč o prazničnom dekoru ove sezone imaju mnoštvo mogućnosti. Tradicionalni ukrasi vintidž izgleda sve su traženiji, a ukoliko u svojoj kolekciji božićnih ukrasa već posedujete takve primerke, idealno je vreme za njihovo isticanje u domu.

 

4. Ružičasti tonovi

 

Iako su crvena i zelena boja postale sinonim za prazničnu sezonu, ove godine sve se vrti oko pastelnih tonova, na čelu sa ružičastom bojom. Bilo da je reč o ukrasima za jelku ili dekoracijama koje ćete postaviti na sto, vašem domu u tren oka darovaće dozu ženstvenosti i topline.

 

 

5. Crna boja


Ako su pastelni tonovi previše razigrani za vaš ukus, možda bi trebalo da razmislite o crnom prazničnom dekoru. Istaknuta na prazničnim dekoracijama, crna boja deluje glamurozno i elegantno, naročito kada je reč o dekorativnim elementima sa zlatnim detaljima.

 

 

6. "Cabincore"


Takozvana estetika cabincore, osim svetom mode, zavladala je svetom enterijera. Cabincore, termin izveden iz engleske reči cabin, koja označava kolibu, u enterijerima se odnosi na elemente poput udobnih ćebića i jastuka, motive divljih životinja, karirani dezen i puno sveća i dodataka od kamena koji pretvaraju dom u rustičnu prazničnu oazu.

 

 

makonda-tracker