obratite pažnju

Redovno bacate ove kesice: Super moćne kuglice spasiće u trenutku vaše vredne stvari

0

Te paketiće uvek bacimo, ali nakon što saznate za šta vam sve oni mogu poslužiti, to više nikada nećete raditi

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

U kutiji s novim cipelama, odećom i drugim tek kupljenim stvarima često nađemo vrećicu sa silika-gelom koji upija vlagu i tako štiti robu od vlažnosti.

 

Na kesici takođe piše da se ne sme pojesti, ali to upozorenje stoji isključivo zato što postoji opasnost od gušenja, jer silika-gel sam po sebi nije toksičan. Naravno, te paketiće uvek bacimo, ali nakon što saznate za šta vam sve oni mogu poslužiti, to više nikada nećete raditi.

 

1. Spasite mobilni telefon koji je pao u vodu
Napunite posudu kesicama sa silika-gelom i on će upiti svu vodu koja je ušla u mobilni telefon. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog mobilnog čak 10 puta efikasniji nego kada se koristi pirinač.

2. Sačuvajte stare fotografije
U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite kesice sa silika-gelom i on će sprečiti skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografije. Uspomene će na ovaj način trajati i trajati...

 

3. Zaštitite šminku
U neseser sa šminkom ubacite jednu, dve vrećice sa silika-gelom koje će sprečiti preterano sušenje pudera i šminke na bazi pudera, zbog čega se ona teže nanosi.

 

4. Sprečite neprijatne mirise u torbi s opremom za vežbanje
Silika-gel upiće vlagu koja se skupila u patikama i odeći posle treninga, što je posebno praktično uzevši u obzir da mnogi od nas nakon treninga ostave opremu u torbi ostatak dana, pa i duže. Bakterije obožavaju vlažnu okolinu, pa ćete uklanjanjem vlage sprečiti njihovo nakupljanje, kao i to da oprema za vežbanje ima neprijatan miris.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani....

makonda-tracker