Praznična čarolija

Napravite sami pred novogodišnju noć: Korak po korak do mirišljave sveće sa cimetom, za sreću i radost u vašem domu (FOTO)

0

Svaka kuća pred najluđu noć u godini upušta se u privlačenje praznične čarolije. Učinite to i vi, mi vam predlažemo kako!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako ste mislili da je reč o običnoj mirišljavoj sveći, varate se, jer ova sveća osim božanstvenog mirisa izgleda vrlo dekorativno, a verujemo da je možete napraviti za najviše 15 minuta, piše Lepa i srećna. Za ovaj mini novogodišnji projekat potrebna vam je mirišljava sveća (preporučuje se sveća sa mirisom vanile), pištolj za lepljenje plastikom (može i lepak ili konac), štapići cimeta. ukrasna traka, malo zvezdastog anisa i šišarka.

 

Sveću obložite štapićima cimeta, kao na slici. To ćete najbolje izvesti korišćenjem pištolja za lepljenje plastikom, ali ukoliko nemate taj alat možete štapiće lepiti običnim lepkom ili ih vezati koncem ili kanapom za sveću. Kada je sveća obložena cimetom, preko sredine zalepite ili zavežite ukrasnu traku i za nju zalepite ili ubacite zvezdasti anis i šišarku.

 

Otkriveno zašto su ljudi koji ranije kite jelku srećniji od svih drugih

 

Iznenadiće vas koliko brzo ste napravili ovaj ukras, a posebno će vas oduševiti njegovo lako uklapanje u novogodišnji enterijer i čaroban miris koji se širi kroz celu kuću. Sličnim principom izrade možete napraviti i postolje za sveću od štapića cimeta. Poređajte štapiće cimeta kao na slici i zalepite ih, a vrh ukrasite zimzelenim grančicama i šišarkama.

 

1 / 5 Foto: Shutterstock
makonda-tracker